Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet
15.La Cívica - Ass. per la Normalització del Valencià - Alacantí


http://www.lacivica.cat

lacivica@lacivica.cat


Adreça: C/ Perú 16, bloc 2 local esquerra. 03008 Alacant

Persona de contacte: Mari Carme Llorca (Presidenta). Ismael Vicedo (Tècnic)

Telèfon: 965 923 145 · 607 930 565


LÍNIES BÀSIQUES D'ACTUACIÓ DE

 • LA CÍVICA - ESCOLA VALENCIANA

  A. Política educativa: per completar el mapa escolar valencià i aconseguir que tothom que ho vulga puga escolaritzar els seus fills en valencià; per a afavorir la Trobada d‘alumnes escolaritzats en valencià en primària, secundària i batxillerat de l'Alacantí; per a potenciar iniciatives educatives del valencià que donen suport a una normalització lingüística.

  • B. Política institucional: per garantir que totes les administracions del nostre entorn utilitzen el valencià en tota la documentació i en qualsevol altra forma que utilitzen per a dirigir-se al ciutadà.
  • C. Política cultural i d'ús social de la llengua: per a posar a l'abast de la ciutadania activitats culturals i d'oci en valencià, i fer de l'ús d'aquesta llengua un fet normalitzat a la nostra comarca.


7 abril 2014. BUTLLETÍ SETMANAL DE NOTÍCIES LA CÍVICA – ESCOLA VALENCIANA DE L'ALACANTÍ

Inici: 08/04/2014 12:14

NOTÍCIES LA CÍVICA - ESCOLA VALENCIANA

7 d'abril 2014

 

Gràcies a tots el Centres Educatius, AMPES, famílies, empreses, ajuntaments col·laboradors,  alumnes, i participants de la XXVI Trobada d'Escoles en Valencià de l'Alacantí per fer de la Trobada un clam en favor de l'escola de qualitat i en valencià.

 

•-       Dimecres 9 d'abril de 2014. Reunió preparatòria de la jornada d'ús i ensenyament del valencià , intercanvi d'experiències en centres plurilingües 2014.

Dimecres 9 d'abril a partir de les 18.00 h a l'edifici Germà Bernàcer hem convocat una nova reunió preparatòria jornada d'ús i ensenyament del valencià , intercanvi d'experiències en centres plurilingües 2014 que realitzarem el 5 de juny de 2014 a la Universitat d'Alacant.

Tota la informació (calendari, inscripcions, programa) la podeu conèixer en aquest enllaç

http://lacivica.cat/index.php/jornada-densenyament-i-us-del-valencia-als-centres-educatius/

 

 • - Dijous 10 d'abril de 2014. Roda de premsa de presentació del collectiu de La Cívica - Escola Valenciana a Sant Vicent del Raspeig .

Dijous 10 d'abril a partir de les 12.00 h al local de Namaste Kendra (C/ Castellet, 4 (Parc Sant Vicent, entre Carrer Major i Jutjats), es presentarà el col·lectiu local de La Cívica - Escola Valenciana de Sant Vicent del Raspeig una vegada registrada al registre d'entitats de l'ajuntament.

 

 • - Divendres 11 d'abril de 2014. XII Trobada de secundària i batxillerat en valencià a la comarca de l'Alacantí

Divendres 11 d'abril a partir de les 10.00 h al parc Josep Carreras i la Casa de Cultura de Sant Joan d'Alacant (C/ de la Mar s/n. Sant Joan d'Alacant) es realitzarà la XII Trobada de secundària i batxillerat en valencià de la comarca de l'Alacantí.

Enguany el centre acollidor és l'IES Luis García Berlanga de Sant Joan d'Alacant Per poder consultar tota la programació podeu visitar el següent web 

http://lacivica.cat/index.php/xxvi-trobada-descoles-en-valencia-lalacanti/

 

 • - Divendres 11 d'abril de 2014. Sessió matinal de Cinema en valencià per a centres educatius

Divendres 4 d'abril a partir de les 10.00 h al MACA continuen les sessions matinals de Cinema en valencià per a centres educatius

La Universitat d'Alacant organitza amb la col·laboració del Museu d'Art Contemporani d'Alacant la nova programació del cicle Cinema en Valencià per als pròxims mesos. Un any més, l'activitat compta amb el suport de La Cívica - Escola Valenciana i de l'Institut d'Estudis Catalans. En aquesta ocasió les sessions tindran lloc a la sala de projeccions del MACA.

Els organitzadors han previst la possibilitat d'oferir sessions matinals gratuïtes per a centres escolars. Per a més informació i reserves, telefoneu a La Cívica - Escola Valenciana de l'Alacantí al 607 93 05 65.

PROGRAMACIÓ

http://lacivica.cat/index.php/cinema-en-valencia-al-maca/

 

 • - Divendres 11, dissabte 12 i diumenge 13 d'abril. Cinema en valencià

La Universitat d'Alacant organitza amb la col·laboració del Museu d'Art Contemporani d'Alacant la nova programació del cicle Cinema en Valencià per als pròxims mesos. Un any més, l'activitat compta amb el suport de La Cívica - Escola Valenciana i de l'Institut d'Estudis Catalans. En aquesta ocasió les sessions tindran lloc a la sala de projeccions del MACA.

L'entrada serà per invitació, que es podrà recollir en el Museu de la Universitat d'Alacant, en la Secretaria del Servei de Política Lingüística, en la Seu Ciutat d'Alacant, en el MACA i en La Cívica - Escola Valenciana de l'Alacantí. Per a recollir les invitacions no serà necessari presentar la TIU. La invitació és individual, i serà imprescindible presentar-la per a entrar en la sala de projecció.

Els organitzadors han previst la possibilitat d'oferir sessions matinals gratuïtes per a centres escolars. Per a més informació i reserves, telefoneu a La Cívica - Escola Valenciana de l'Alacantí al 607 93 05 65.

PROGRAMACIÓ

Abril

Els Croods

Divendres 11, 18.00 h.

Diumenge 13, 12.00 h.

Els avantatges de ser un marginat                 

Dissabte 12, 18.00 h.

Resta de la programació i més informació

http://lacivica.cat/index.php/cinema-en-valencia-al-maca/

 

 • - Divendres 11 d'abril de 2014. Concert de música en valencià a Sant Vicent del Raspeig

Divendres 11 d'abril a partir de les 20.00 h al Pub El Baresito (C/ Major 25, Sant Vicent del Raspeig), concert de música en valencià amb l'actuació de Métricos (Sant Vicent del Raspeig), Som i Serem (Monòver) i Natxo Gironés (Alacant)

Organitzem La Cívica - Escola Valenciana de l'Alacantí  amb el suport de La Gira, cirduit itinerant de música en valencià

Més informació a l'esdeveniment de l'activitat al facebook

https://www.facebook.com/events/1415046948754218/?fref=ts

  

 • - Teatre en valencià al Teatre Principal d'Alacant

Una hora i ½ de retard

Dimarts 22 d'abril de 2014

20:30 h

De Gerald Sibleyras & Jean Dell

Direcció. Rafael Calatayud

Victoria Salvador

Rafael Calatayud

Sinopsi.

En aquesta nova comèdia, el francès Gerald Sibleyras ens presenta un matrimoni que ha estat convidat a un sopar amb uns amics.

Martín amb les claus a la mà i disposat a sortir se sorprèn quan Laura es resisteix a acompanyar ... necessita parlar.

D'ella. D'ell. De la parella. Dels seus fills, de la seua vida en comú i de la seua imminent prejubilació ... La seua discussió provocarà finalment que acudisquen una hora i mitjà tard al sopar. La resta l'haureu de descobrir al teatre ...

Preu: 6 € Butaca de Pati

Aquest preu té un 50% de descompte sobre el preu en taquilla (12 €) si s'adquireixen a través de la Cívica.

Per a adquirir les entrades posar-se en contacte amb la Cívica al telèfon 607 93 05 65 o per mail lacivica@lacivica.cat

  

 • - Cursos de valencià 2014. OBERT TERMINI DE MATRICULACIÓ

Ací podeu consultar l'oferta de cursos de valencià per al període febrer - juny de 2014

http://www.lacivica.cat/

  

 • - JORNADA D'ENSENYAMENT I ÚS DEL VALENCIÀ ALS CENTRES EDUCATIUS.

INTERCANVI D'EXPERIÈNCIES D'EDUCACIÓ PLURILINGÜE 2014

Declaració d'intencions.

En un temps en que l'aprenentatge de llengües s'ha convertit en un dels majors reptes educatius, els docents dels nostres centres educatius necessiten espais d'intercanvi de bones pràctiques pel que fa a l'ensenyament - aprenentatge de les llengües curriculars. Aquesta Jornada vol servir de punt de trobada per als ensenyants amb aquesta finalitat.

La Jornada ha de convertir-se també en un escenari anual, òptim per a la reunió dels professionals i com a cloenda del curs escolar per tal d'animar els equips educatius en l'enorme tasca de millorar els resultats lingüístics de l'alumnat.

L'espai de confluència multicultural i multilingüístic en el qual vivim és una realitat. Els docents que treballen en els programes d'educació bilingüe i plurilingüe de la nostra ciutat i comarques han comprés aquest fet i s'esforcen any rere any per dotar-se d'una competència lingüística més eficaç i ferma en totes les llengües curriculars, especialment en valencià. Construir un futur en que les llengües no siguen un obstacle per a la comunicació és el nostre horitzó.

Tota la informació (calendari, inscripcions, programa) la podeu conèixer en aquest enllaç

http://lacivica.cat/index.php/jornada-densenyament-i-us-del-valencia-als-centres-educatius/

 

 • - Sessions de conversa en valencià.

Des de La Cívica - Escola Valenciana de l'Alacantí i la Delegació d'Alacant de l'Institut d'Estudis Catalans comencem a realitzar una activitat de Voluntariat pel Valencià a Alacant adreçada a que les persones interessades puguen participar en unes sessions de conversa gratuïtes amb l'objectiu d'incorporar-les a parlar en valencià.

Aquesta activitat consistirà en sessions de conversa i activitat culturals com passejades per la ciutat i altres activitat culturals.

Les sessions de conversa estaran coordinades per Ximo Caturla, Josep Lluis Molares, Lliris Picó i Enric Pellín.

Horaris i lloc de les sessions de conversa.

Dilluns.
10.00 - 12.00 h. Biblioteca Enric Valor. Seu Universitària d'Alacant

C/ Ramón y Cajal 4. Alacant

Coordina. Ximo Caturla

Dimecres.

 • - 10.00 - 12.00 h. Biblioteca Enric Valor. Seu Universitària d'Alacant

C/ Ramón y Cajal 4. Alacant

Coordina. Ximo Caturla

 • - 17.00 - 19.00 h. Biblioteca Enric Valor. Seu Universitària d'Alacant

C/ Ramón y Cajal 4. Alacant

Coordina. Lliris Picó

Dijous.

 • - 10.00 - 12.00 h. Seu de La Cívica - Escola Valenciana de l'Alacantí

C/ Perú 16, bloc 2 local esquerra, Alacant

Coordina. Enric Pellín

 • - 10.00 - 11.00 h

Centre comunitari de Platges d'Alacant

Avinguda Costablanca 19, Alacant

Coordina. José Luis Berenguer i Josep Lluis Morales

 

 • - Escultura "La Clau que obri tots els panys"

L'any 2010 Escola Valenciana - Federació d'Associacions per la Llengua va celebrar els 25 Anys de Trobades d'Escoles en Valencià i, per commemorar-ho, l'artista Manuel boix va crear l'escultura La clau que obri tots els panys, que pren el nom d'un poemari de Vicent Andrés Estellés. 

Es tracta del bust d'un Infant, en forma de llibre obert, que conté les claus - valors que es fomenten als centres d'ensenyament en valencià.

L'escultura pren vida amb les aportacions de l'alumnat de 399 centres d'ensenyament en valencià, que omplin l'urna amb el seu propi Llibre de la clau.

Si voleu conèixer més de l'obra, trobar la caixa que el vostre centre va aportar , etc podeu visitar la web http://laclau.ua.es/

Moltes gràcies per la vostra participació

La Cívica - Escola Valenciana de l'Alacantí

 

 • - Entrenament Club Pilota Sant Vicent

Vine, juga i anima't a formar part del nostre esport, de la nostra cultura

Lloc: trinquet de l'IES Sant Vicent

Dia: tots els divendres de 16.30 a 18.00 h.

Contacte: José Miguel - 620067765

http://www.pilotasantvicent.blogspot.com/

 

•-       VOLUNTARIAT PEL VALENCIÀ

Si voleu participar com a voluntaris o aprenents en aquest projecte, entreu al web següent http://www.voluntariatpelvalencia.org/

 

 • - PROGRAMA DE RADIO SANT VICENT "L'ALMÀSSERA"

Dilluns de 20.00 a 21:00 h, al 95.2 fm o per Internet en el web

http://www.radiosanvicente.com/

 

 • - Agenda cultura UA en valencià

http://blogs.ua.es/agenda/
http://www.facebook.com/agendaUAenvalencia/

 

•-       Fes-te amiga o amic d'Escola Valenciana: Amb tu, comptem!

https://www.escolavalenciana.com/categories/index/446/amigues-i-amics-fev


Disseny web Avellana Digital