Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet
16.Associació Cívica per la Llengua El Tempir


http://www.eltempir.cat

info@eltempir.cat


Adreça: Apartat de correus 884 - CP 03200 - (País Valencià) Elx


L'Associació Cívica per la Llengua "El Tempir" té el seu àmbit d'actuació principalment a Elx, a l'extrem sud del domini lingüístic de la llengua catalana. Elx és una ciutat amb més de 230.000 habitants i, a hores d'ara, constitueix un dels tres nuclis industrials i econòmics més importants del País Valencià.

L'Associació va nàixer al voltant de 1994 amb l'objectiu de contribuir a la represa lingüística del valencià després d'unes condicions polítiques adverses per a la llengua durant la dictadura (1939-1975) i un creixement demogràfic impressionant (la ciutat tenia 50.000 habitants el 1950), a causa de la industrialització i d'un allau immigratori procedent de territoris de parla castellana de l'Estat, que van capgirar l'estatus tradicional del català com a llengua vehicular des de l'edat mitjana.

Les nostres activitats se centren, principalment, en el camp de l'ensenyament, promovent l'obertura de noves línies d'immersió lingüística a les escoles i als instituts de la nostra ciutat i terme municipal a través d'activitats reivindicatives i lúdiques com, per exemple, l'organització de la Trobada d'Escoles en Valencià que reuneix al voltant de 10.000 persones; i en el camp de l'ús social, a través de la publicació d'una revista semestral, El Tempir, en la qual es poden trobar estudis centrats en el sud del País Valencià de caràcter sociolingüístic, històric, dialectològic, literari... i un dietari que relata les activitats quotidianes de l'Associació envers la recuperació i la normalització del català. 
  

Disseny web Avellana Digital