El Rototom Sunsplash tindrà música en valencià

 

El compromís del festival Rototom Sunsplash amb la llengua i cultura autòctona del País Valencià és ferma, apostant per introduir el valencià entre les llengües disponibles a la seua web, així com en la seua publicitat. Així ho han acordat els promotors del festival després d'un conveni signat amb Escola Valenciana, que col.laborarà en la traducció dels textos i estarà present al festival. També es comptarà amb grups valencians que canten en llengua pròpia en la programació.

Els grups que representaran la Festa COLORS en el Rototom Sunsplash seran:

-ASPENCAT (La Marina)

-BENIMAKLET KLUB SKA (L'Horta-La Marina)

-LA RAÍZ (La Safor)

-KI SAP (L'Horta Sud)

-SUPA BASSIE (L'Horta Sud-La Plana)

Escola Valenciana comptarà amb una parada a l'àrea Non Profit del festival, junt a altres entitats, per difondre el seu treball per la normalització i la promoció del valencià. Membres d'Escola Valenciana realitzaran també una xerrada a l'àrea de debats del festival per explicar la seua tasca i la situació actual de la llengua al País Valencià. 

 

A més, la Festa COLORS, iniciativa antiracista impulsada per diversos col.lectius socials valencians, tindrà un espai a la següent edició del festival de música i cultura Rototom Sunsplash que se celebra a Benicàssim entre el 18 i el 27 d'agost de 2011.

Després d'haver sintonitzat en el seu compromís amb la solidaritat, els drets humans i la lluita contra el racisme, la intolerància i la discriminació, i haver col.laborat en la darrera festa COLORS celebrada el passat 13 de maig a València, els impulsors d'aquesta iniciativa han acordat amb l'organització del Rototom Sunsplash la celebració de la FESTA COLORS al festival Rototom Sunsplash el divendres 19 d'agost, a l'escenari Lion Stage.

La Festa COLORS, que porta celebrant des de 2008 a València i en què han participat nombrosos artistes valencians i els col.lectius que formen part de la plataforma de denúncia del racisme i la intolerància, Acció Popular Contra la Impunitat, programarà diversos dels artistes que ja han participat en aquests esdeveniments i altres nous que s'incorporen al projecte, donant així visibilitat a algunes de les bandes valencianes més compromeses i musicalment més properes als sons jamaicans.

Escola Valenciana és membre també de la plataforma Acció Popular Contra la Impunitat, de la que formen part col·lectius com Jarit, CEAR, Movimiento Contra la Intolerancia, Col·lectiu Lambda de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals, Intersindical Valenciana, Fòrum Alternatiu per la Immigració i altres 30 entitats més.

Més informació:

http://www.rototomsunsplash.com/

http://www.escolavalenciana.org/

http://accio-popular.org

http://www.myspace.com/colorsvalencia