.: Escola Valenciana :. Notícies - Nou volum de la col·lecció "l'Àlbum" sobre Ausiàs Marc

Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Nou volum de la col·lecció "l'Àlbum" sobre Ausiàs Marc

Data: 08/01/2010 14:18

Aquest CD-ROM interactiu ha estat coordinat per l’escriptor valencià Víctor G. Labrado i s’ha publicat enguany en motiu de la commemoració del 550 aniversari del nostre poeta més internacional.

Sota el títol El cavaller Ausiàs Marc, Escola Valenciana ha publicat el quart volum de la col·lecció audiovisual "l'Àlbum" amb el suport del Govern de les Illes Balears, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Gandia i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

El volum dedicat a Ausiàs Marc s'ha creat com a eina de treball per a l'alumnat del segon cicle de secundària, batxillerat i universitari, que ofereix un material didàctic interactiu amb un ampli marge de llibertat a l'hora de fer-ne un ús pedagògic.

El cavaller Ausiàs Marc és un material concebut com una ruta multimèdia que navega entre els poemes i la vida d'aquest senyor de Beniarjó. Són deu capítols relacionats amb diferents etapes de la seua trajectòria vital i poemàtica titulats: "El llinatge", "La infantesa", "L'aprenentatge", "La guerra per mar", "El caçador", "Entre dones", "Senyor i vassall", "El matrimoni", "La vellesa" i "La mort propera".

Els poemes
Els poemes seleccionats guarden una relació directa amb cada capítol, poden ser llegits i escoltats, i es poden seleccionar versos concrets per a comprovar la correspondència del valencià antic, en el qual estan escrits, amb el valencià actual.

La biografia
Cada selecció de poemes està estretament lligada amb una part de la vida del poeta. Una veu en off, acompanyada de fotografies d'espais, monuments i escrits, narra el context social i cultural en què va viure Ausiàs Marc, la qual cosa permet entendre molt millor els versos i conéixer de més a prop el Segle d'Or valencià.

LA COL·LECCIÓ "l'ÀLBUM"
Amb els volums d'aquest recurs audiovisual, Escola Valenciana vol acostar els autors de la nostra tradició cultural a l'alumnat dels centres d'ensenyament, tant de primària com de secundària i batxillerat, com a material de suport al professorat.

Els textos, les imatges i la música poden servir, no sols d'introducció a l'obra i la biografia dels nostres referents culturals i literaris més importants, sinó també de repàs a la història valenciana.

Joan Fuster, una biografia visual, Sendes i Carenes, el món d'Enric Valor i Camins, viles i castells en la Crònica de Jaume I són el primer, el segon i el tercer volum d'aquest col·lecció.

Tots els volums de la col·lecció "l'Àlbum" es poden comprar a la botiga de la pàgina web d'Escola Valenciana: www.escolavalenciana.org

 

 

Compartiu-ho:  


Altres imatges
Disseny web Avellana Digital