.: Escola Valenciana :. Notícies - 70.000 persones en el tercer cap de setmana de Trobades

Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

70.000 persones en el tercer cap de setmana de Trobades

Data: 17/04/2011 14:10

15.000 persones participen hui a la Trobada d'Escoles en Valencià de València ciutat. Escola Valenciana supera els 70.000 assistents a les Trobades d'ahir dissabte i hui diumenge. Si ahir era el rector de la UJI el que demanava suport al model d'escola en valencià hui el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha acudit a la capçalera de la cercavila de València per donar suport a Escola Valenciana.

La coordinadora d'alumnes, pares i professors per l'ensenyament en valencià (Cappepv), entitat adherida a Escola Valenciana, continua la seua aposta de viatjar cada any a un barri de la ciutat de València per celebrar la Trobada d'Escoles en Valencià. Enguany ha estat el torn de Borbotó, Benifaraig, Poble Nou i Carpesa. Més de 15.000 persones han acudit hui a la Trobada, que centra la seua atenció en reivindicar el "valor del valencià" i en apostar per assolir el plurilingüisme a través de l'ensenyament en valencià. "És fals que per aprendre altres llengües tinguem que silenciar la nostra, és una fal·làcia perquè quantes més llengües sabem més capacitat tenim d'aprendre d'altres", ha explicat el president de l'entitat Vicent Moreno. El president d'Escola Valenciana ha insistit en destacar que "és el sector més radial del PP, el vinculat a les FAES d'Aznar, el que ens vol vendre que per aprendre anglés hem de deixar de parlar en valencià, és una estratègia per eliminar el valencià en els propers anys". Moreno ha instat al govern Camps a "apartar-se d'aquest sector més radical" i a "defensar el model d'escola de qualitat en valencià".

Escola Valenciana ha assenyalat que la Conselleria té en el seu poder proves que conclouen que a l'actualitat els alumnes que estudien en valencià obtenen millors resultats en valencià, castellà i anglés. "No hi ha cap argument pedagògic que recolze la seua intenció de suprimir els programes d'ensenyament en valencià, ni un, és una estratègia política", ha destacat Vicent Moreno.

A la Trobada de València ciutat han participat 80 centres educatius que han orgaitzat més de 100 tallers. També s'han organitzat diverses activitats culturals, com ara l'actuació de Dani Miquel.

El lema de les festes per la llengua d'enguany és "El valor del valencià", perquè, segons ha explicat Laura Font, presidenta de la cappepv, "Enric Valor ens va ensenyar que cap poble del món pot contemplar, impassible, com la part més important de la seua essència, la llengua, cau en l'oblit, víctima de l'apatia dels seus parlants". Per aquesta raó "cal seguir empenyent el valencià a l'escola, ara més que mai, però també cal fer-ho al carrer i a tots els àmbits de la nostra societat".

La presidenta de la Cappepv ha remarcat la importància de les Trobades d'enguany en un moment clau per l'ensenyament en valencià. "Els programes d'ensenyament en valencià es veuen amenaçats per les intencions de la Conselleria d'Educació d'implantar un sistema on el valencià quedarà arraconat", ha avisat. "Per nosaltres, les persones del sector educatiu, és incomprensible aquesta intenció, més encara quan els programes d'immersió en valencià són els que millors resultats donen en les matèries lingüístiques, tant en anglés com en castellà i en valencià. El valencià és la garantia del plurilingüisme, és la porta a les llengües estrangeres i per tant és la porta a les oportunitats".

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital