Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

21 de gener: manifestació per l'escola pública

Data: 17/01/2012 13:30

Més inversió, més qualitat, més valencià, més dignitat. Amb aquest lema la Plataforma per l'Ensenyament Públic convoca a la societat valenciana a manifestar-se el proper 21 de gener a València i Alacant per protestar pels atacs que rep l'educació pública al País Valencià en forma de privatitzacions, retallades en drets laborals i manca d'inversió en recursos educatius.

La manifestació està emmarcada dins de les mobilitzacions que la Plataforma promou en defensa de l'ensenyament públic des de 2008 i, en concret, aquesta va ser anunciada el passat novembre. Malauradament, totes les mancances que venim denunciant s'han vist agreujades fins a nivells insuportables per les comunitats educatives amb les darreres retallades.


La realitat de balafiament econòmic que patim al País Valencià per part del Consell, que se suma a les retallades educatives que ja s'havien aplicat als centres (reducció de professorat, de programes, de reforços, desdoblaments, etc., junt a l'augment de ràtios y el tancament d'unitats), ha produït, de fet, el col·lapse econòmic dels centres i l'educació valenciana.


Segons la informació arreplegada als centres, el deute que la Conselleria d'Educació manté amb els centres ja supera els 10 milions d'euros, deute que, com en el cas dels llibres i les empreses de menjador, té una derivada molt greu quant, com a passat a l'IES Jorge Juan, un proveïdor deixa de prestar un servei essencial per a l'activitat dels centres.


La Plataforma exigeix depuració de responsabilitats al Consell i a la Conselleria i adverteix que qualsevol retallada en educació és una retallada del nostre futur i de la eixida de la situació actual.

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital