Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Cap de setmana amb tres Trobades d'Escoles en Valencià

Data: 27/04/2012 16:29

Divendres s'ha celebrat la X Trobada de Secundària i Batxillerat de l’Alacantí a Alacant, on han participant més de 2.500 alumnes de 14 instituts . Diumenge és el torn de la 25a Festa per la Llengua de la Plana Alta i la Plana Baixa i la 24a Trobada d’Escoles en Valencià de l’Alacantí a Mutxamel. En total s’esperen més de 25.000 persones.

X Trobada de Secundària i Batxillerat de l'Alacantí

La defensa dels programes en valencià i les retallades centren les reivindicacions. Més de 2.500 alumnes de Secundària i Batxillerat s'ha reunit al parc El Palmeral d'Alacant per participar en la 10a edició d'aquesta Trobada que s'organitza específicament per als instituts de la comarca de l'Alacantí i que enguany l'IES Fco. Figueras Pacheco ha estat el centre acollidor de la Trobada com va fer en la primera Trobada de secundària i batxillerat en valencià de la comarca de l'Alacantí fa 10 anys.

Aquest acte, impulsat per La Cívica - Escola Valenciana de l'Alacantí i al qual se sumen els centres educatius amb ensenyament en valencià, entitats diverses i universitats, ha esdevingut un element positiu de cohesió i d'estima per la llengua per part dels docent i l'alumnat de la comarca.

Enguany les Festes per la Llengua que organitzen al llarg de les nostres comarques les entitats que integren Escola Valenciana fan una crida a la defensa i l'impuls d'un sistema educatiu que garantesca la qualitat de l'ensenyament públic i en valencià. Per això el lema "Sí al valencià. No a les retallades!". En aquest context, els responsables de La Cívica - Escola Valenciana de l'Alacantí han destacat que l'anunci per part de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació d'augmentar les ràtios de l'alumnat a les aules per al curs que ve, suposa un atac a la qualitat educativa de l'ensenyament públic i un atac també als programes d'ensenyament en valencià establerts als instituts, perquè des de l'administració es voldrà fusionar grups d'immersió lingüística amb grups d'ensenyament en castellà.

El president de La Cívica - Escola Valenciana, Ferran Isabel, ha recordat també que "malgrat els entrebancs nosaltres continuem treballant en positiu per continuar construint un ensenyament que garantesca el domini de les dues llengües oficials i una tercera llengua com l'anglés. Per això aquesta setmana vam presentar un document a la consellera d'Educació amb l'adhesió de 32 institucions i entitats, entre les quals es troben les cinc universitats públiques valencianes, amb 9 mesures irrenunciables per dur endavant un Decret sobre plurilingüisme definitiu que garantesca la competència lingüística de l'alumnat en les tres llengües, i això inclou el valencià com a llengua vehicular important".

En aquest sentit, s'ha recordat que un dels punts que s'assenyalen en aquest document és que es cataloguen lingüísticament en valencià totes les places del professorat del Sistema Educatiu Valencià. Per a l'eficiència dels programes educatius tot el personal docent ha d'estar capacitat en les dues llengües oficials. Per tal d'aconseguir-ho, l'administració educativa ha de dotar de recursos per tal què els docents assolesquen la capacitació exigida. És per això que es fa imprescindible que el professorat dels instituts estiguen capacitats per impartir classes en la nostra llengua, ja que a hores d'ara milers d'alumnes que passen de l'escola a l'institut no poden continuar els seus estudis en valencià perquè no hi ha suficient professorat capacitat.

 

La Trobada de Secundària i Batxillerat ha tingut un marcat caràcter festiu i han participat 14 centres provinents dels municipis d'Agost, Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Mutxamel, Sant Joan d'Alacant, El Campello i Xixona. A més també ha participat el centre Llibertat de Torrevella. Tallers dels centres, estants d'editorials, actuacions musicals dels estudiants de diversos centres i l'actuació del grups La Caixa de Gel (Alacantí) i Konfusió (Marina baixa) dins del circuit itinerant de música en valencià La Gira han marcat un gran dia de visualització del nostre tret d'identitat més important a la comarca de l'Alacantí. 
Dues estudiants de l'IES Fco. Figueras Pacheco ham llegit el manifest d'enguany i han acabat dient que 50 anys després de la publicació del llibre Nosaltres els valencians de Joan Fuster, demostrem que nosaltres el valencians estem més conscienciats que mai en la defensa de l'escola valenciana de qualitat i en valencià. Acabant amb el crit "Si a l'escola pública, de qualitat i en valencià"

 

 

 

Compartiu-ho:  


Altres imatges
Disseny web Avellana Digital