Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Conclusions del IV Encontre d'ensenyants de l'Alcoià i el Comtat

Data: 04/10/2012 15:58

L'ultim cap de setmana de setembre es va celebrar a Alcoi aquestes jornades formatives, que van resultar un èxit d'assistència i d'intercanvi d'experiències docents.

Davant la situació actual de les nostres escoles que caminen cap endavant, tot i les contínues retallades; nosaltres decidim encontrar-nos, retrobar-nos per compartir, per parlar-ne, agafar energies i seguir aprenent al IV Encontre d'Ensenyants de l'Alcoià-Comtat, finalizant d'aquesta manera els actes dels 25 anys de Trobades a la comarca.

La comissió organitzadora vol agrair en primer lloc a totes i tots aquells que esteu avui ací, amb ganes d'aprofitar i compartir moments d'escolta i participació.

També volem donar les gràcies a les persones que ens han enriquit amb la seua col•laboració:

A Tudi Torró, una gran mestra, que si l'any passat ens parlava de com les lleis ens amparen, enguany ens ha parlat de la Normalització Lingüística versus el "Decret de plurilingüisme" i de quins són els aspectes que cal aprofitar, fent del valencià la llengua base d'aprenentatge, des de la innovació pedagògica i el coneixement aplicat al tractament integrat de les llengües. "És un decret que podem acomplir bé sense renunciar a res i garantint la cohesió social".

 

A Ferran Suay, per recordar-nos que el nostre objectiu ha de ser viure cada dia un poc més en valencià i per ensenyar-nos les estratègies per fer-ho. Es tracta de canviar les actituds, per fer de la nostra llengua una llengua viva.

A Joan Borja, qui ens ha fet gaudir amb Fuster i el seu gran paper en la reconstrucció de la nostra cultura. Per mostrar-nos al Fuster "mestre de mestres" que va ser i que continua sent; així com el valor de l'escola del carrer. I no oblidem que, com diu Josep Piera "sempre tindrem una pàtria de paraules on

 

 

A Vicent Moreno, per deixar-nos clar que la flama de la nostra llengua és el referent de normalització i ha d'estar en la nostra escola. "L'escola que volem és la que fem dia a dia", la de la immersió, l'escola en valencià cap al plurilingüisme, ben fet. Continuarem lluitant per l'escola que volem, en valencià i de qualitat!agafar-nos".

A Francesc Gisbert, per fer-nos viatjar a la nostra infantesa i donar-nos moltes raons perquè recuperem els jocs populars a la nostra escola. És l'hora de guanyar el pati!

 

 

I com no, als companys de l'Escola d'Adults de Cocentaina, perquè el saber de la gent gran és tota una font de saviesa per compartir i les escoles ho hem d'aprofitar.

També volem fer arribar el nostre agraïment al C.E.I.P. "Miguel Hernández", als Ajuntaments d'Alcoi, Muro i Cocentaina, a l'editorial Denes amb la reedició del Llibre de Pau, a 26 Lletres amb la presentació de la campanya "Llegir és créixer" i a totes aquelles i aquells que han col•laborat d'alguna manera; doncs com deia el meu avi "tota pedra fa pared".

 

 

Als nostres centres hem de mantenir la flama de la nostra llengua. Nosaltres hem d'assumir la veu del poble. Potser començar a organitzar la nostra formació seria un pas.
Col•lectiu d'ensenyants de l'Alcoià-Comtat un somni?

Ens vegem, de la mà d'Escola Valenciana, al Vé Encontre...o segurament molt abans!

 

Compartiu-ho:  


Altres imatges
Disseny web Avellana Digital