Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Escola Valenciana organitza una passejada poètica per la València d’Estellés

Data: 30/05/2013 14:46

No penseu que ja ha arribat l’hora del nostre cant a València i a Estellés? La ruta titulada La mirada d’un poeta forma part de les activitats d’homenatge a Vicent Andrés Estellés que l’entitat cívica ha organitzat enguany. Serà el dissabte 1 de juny.

L'acte commemoratiu a Vicent Andrés Estellés que va fer Escola Valenciana va ser la Nit Estellés, que es va celebrar el 23 de febrer a Alacant en el context del lliurament dels guardons de l'entitat i la presentació de les Trobades 2013, 18 festes per la llengua dedicades al poeta sota el lema La veu del teu poble. 

Més endavant, al mes de maig, es va celebrar un homenatge junt a la Universitat de València amb lectura de poemes, poetes valencians influenciats per la poesia estellesiana i una aproximació a l'obra d'Estellés per part d'alguns experts en la matèria com Jaume Pérez Montaner i Ferran Carbó.

 

La mirada d'un poeta
La passejada començarà a la Plaça de l'Ajuntament a les 10 del matí. A cada racó de la ciutat on Estellés posa els ulls, els guies descriuran la importància del lloc en la vida del poeta i es recitarà un poema.

 

D'aquesta manera, la ruta servirà per a donar a conéixer als assistents aspectes de la vida i l'obra de Vicent Andrés Estellés d'una manera ben original. Finalitzarà a la Plaça de la mare de Déu amb l'actuació d'Enric Esteve i de David Reig, que posaran música a alguns poemes d'Estellés.

En cas que hi hagen persones interessades a participar-hi tan sols han d'enviar un correu electrònic amb el seu nom i cognoms a info@voluntariatpelvalencia.org

Aquest acte coincideix en tres Trobades d'Escoles en Valencià que se celebraran aquest dissabte en tres comarques, la de la Marina baixa a Benidorm, que arriba al seu 25é aniversari, la de l'Alcoià-Comtat a Balones i la de la Vall d'Albaida a Bocairent.

 

Concert La veu del teu poble
El final dels homenatges d'Escola Valenciana al poeta serà el 15 de juny, quan se celebre l'última Trobada 2013 a Faura en el Camp de Morvedre. Eixe mateix dia, Escola Valenciana ha organitzat un concert homenatge al poeta Estellés en el seu poble, Burjassot.

 

Serà al Teatre Tívoli amb l'actuació de Miquel Gil; Eva Dénia; Ximo Caffarena, Teresa Segarra i Aina Sanç; i Borja Penalba i Tomàs de los Santos. Tots ells han musicat poemes d'Estellés i en aquest concert presentaran els seus treballs.

La informació d'aquest acte la podeu trobar a www.escolavalenciana.org/concertestelles

 

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital