.: Escola Valenciana :. Notícies - Més de 81.000 persones demanen a Fabra el dret a una àmplia oferta d'escola en valencià en el primer cap de setmana de Trobades

Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Més de 81.000 persones demanen a Fabra el dret a una àmplia oferta d'escola en valencià en el primer cap de setmana de Trobades

Data: 06/04/2014 17:06

Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana: “Que el president de la Generalitat Valenciana i la consellera d’Educació prenguen nota per a demà que comença el període d’admissió de matrícula a les escoles. La qualitat educativa en aquest país és sinònim d’escola pública i en valencià, per tant cal garantir a totes les famílies l’opció de l’ensenyament plurilingüe en valencià, perquè tots som ciutadans de primera”.

Unes 30.000 persones a Corbera (la Ribera), entorn a 8.000 a Alacant (l'Alacantí), més de 12.000 a Vinalesa (l'Horta Nord), unes 7.000 a Olocau (el Camp de Túria), vora 6.000 a Benicarló (el Maestrat - Els Ports), més de 2.000 a La Romana i ahir, vora 16.000 participants a Gata de Gorgos (la Marina Alta), han estat els resultats de participació del primer cap de setmana de les Trobades d'Escoles en Valencià 2014.
 

Baix el lema "Escola Valenciana, la nostra escola", alumnes, pares, mares, docents, col•lectius i entitats han omplert aquest cap de setmana els carrers i les places de set poblacions distribuïdes de nord a sud del nostre territori i han participat als 454 tallers didàctics dels centres educatius i les paradetes d'entitats de cada comarca. A tot això cal sumar l'extensa oferta d'activitats que s'han desenvolupat amb exposicions, exhibicions esportives, animació de carrer i música als escenaris d'aquestes festes per la llengua.

"El govern de la Generalitat Valenciana ha detectat d'una manera correcta que l'ensenyament en valencià pot ser majoritari al nostre sistema educatiu si s'atén a la demanda de les famílies, però la reacció de l'Administració ha estat diametralment contrària a la voluntat de la ciutadania, ja que s'estan realitzant accions per limitar i frenar l'oferta d'ensenyament en valencià amb dures supressions de línies en valencià arreu de les nostres comarques. Demanem als màxims representants dels valencians i les valencianes que apliquen el que les famílies demanen i que abandonen postulats ideològics antidemocràtics", ha valorat el president d'Escola Valenciana.

 

Un total de 7 Trobades han obert les festes per la llengua que cada any organitza Escola Valenciana durant la primavera. En seran 18 fins el 15 de juny. Les Trobades van començar a celebrar-se per primera vegada ara fa 29 anys, a les comarques de la Ribera i la Marina Alta. Any rere anys van començar a sumar-se moltes comarques més a mesura que s'anaven creant Coordinadores comarcals d'Escola Valenciana al llarg i ample del país.

 

 

29a Trobada de la Ribera - Corbera- 6 d'abril

• Vora 30.000 assistents
• 104 tallers i paradetes

 

Jordi Xavier Vicedo, alcalde de Corbera: "Estem contentíssims que el nostre poble estiga hui col•lapsat per milers de riberencs i riberenques que estan fent possible la Trobada de la Ribera. L'educació és un bé de primera necessitat i per això la defensa de l'escola pública i, per suposat, en valencià és el que hui ha reunit a tantíssima gent en Corbera. Els ajuntaments necessitem poder tindre més pes per aplicar polítiques de seny en l'àmbit municipal, per això necessitem poder decidir quina és la millor educació que podem oferir als nostres veïns. Les imposicions de la Conselleria d'Educació no atenen a tot açò".

8 poblacions de la Ribera perdran unitats en valencià per al curs que ve.

 

27a Trobada del Camp de Túria - Olocau - 6 d'abril

• Uns 7.000 assistents
• 58 tallers i paradetes

 

Antonio Ropero, alcalde d'Olocau: "És fonamental donar suport a la nostra llengua. El valencià és un nexe d'unió entre els valencians i les valencianes i no es pot tolerar que s'ataque d'aquesta manera des de les més altes instàncies institucionals. Hui en la Trobada del Camp de Túria que s'organitza al nostre poble volem demostrar que la nostra llengua està per damunt dels partits polítics i que les persones estan per damunt de la política. Nosaltres l'únic que hem de fer és estar al servei de les persones i la gent demana una escola de qualitat i en valencià".

La Consellera d'Educació ha decidit suprimir onze unitats en valencià en 9 poblacions del Camp de Túria. Entre elles està el CRA Alt Carraixet d'Olocau/Gàtova, que té doble línia educativa i està pendent de poder conservar la línia en valencià.

 

27a Trobada de l'Horta Nord - Vinalesa - 6 d'abril

• Més de 12.000 assistents
• 95 tallers i paradetes

 

Julio César Martínez, alcalde de Vinalesa: "Des del primer moment hem estat donant suport a la Trobada que s'està celebrant hui amb una participació impressionant de gent de tota la comarca en el nostre poble. Des que hi ha ensenyament en valencià a l'escola de Vinalesa, moltes famílies han confiat en el programa d'ensenyament òptim i l'escola s'ha dinamitzat d'una manera espectacular".

La Conselleria d'Educació té previst suprimir 5 unitats en valencià de 5 poblacions de l'Horta Nord.

 


26a Trobada de l'Alacantí - Alacant - 6 d'abril

 

• 8.000 assistents
• 30 tallers i paradetes

 

Ferran Isabel, subdirector de Llengües de la Universitat d'Alacant: "Hi ha dos elements que la Universitat d'Alacant comparteix plenament amb Escola Valenciana. Un és la defensa del plurilingüisme educatiu en valencià i l'altre l'aposta per un ensenyament públic i de qualitat. Escola Valenciana està promovent una campanya de matriculació magnífica amb el suport de les cinc universitats públiques valencianes i a més, treballem conjuntament en les Unitats per a l'Educació Plurilingüe".

La comarca perdrà 11 unitats educatives en valencià per al curs que ve en 6 poblacions. La ciutat d'Alacant és la que més patirà les conseqüències de l'atac a l'ensenyament en valencià per part de la Conselleria de M. José Català. El CP Joaquim Sorolla és l'únic de tota la ciutat que ofereix íntegrament línia en valencià i es vol suprimir una de les dues unitats del centre. El CP Emili Valera, que és el que acull la Trobada d'enguany, i el CP Mora Puchol tenen doble línia educativa i els seus Consells Escolars han decidit conservar la unitat en valencià. S'espera que la Conselleria d'Educació respecte la decisió presa pel màxim òrgan de decisió de les dues escoles.

 

17a Trobada de les Valls del Vinalopó - 6 d'Abril

• Més de 2.000 assistents
• 51 tallers i paradetes

 

Mª Carmen Sepulcre, regidora de Cultura de La Romana: "Per a nosaltres és un esdeveniment molt important la celebració de la Trobada de les Valls del Vinalopó en el nostre poble. Si l'ensenyament en valencià és important per a les famílies, si tota aquesta gent celebra amb tant d'entusiasme una festa com aquesta, considerem que és necessari donar-los el màxim suport des de l'Ajuntament de La Romana".

M. José Català ha imposat tancar l'escola l'Arc de Monòver, situada en el barri Cases del senyor. Aquest centre és d'ensenyament en valencià i l'Administració educativa ha desestimat fer una campanya de matriculació per dinamitzar l'escola. El CP Alfons el Savi de Novelda també corre el perill de perdre una unitat en valencià


3a Festa per la llengua del Maestrat i els Ports - Benicarló - 6 d'abril

• Uns 6.000 assistents
• 50 tallers i paradetes 

Natxo Badenes, vicepresident d'Escola Valenciana: " És la primera festa per la llengua del Maestrat i els Ports que celebrem a prop de la mar i estem molt satisfets perquè ja s'ha consolidat una Trobada d'aquestes comarques amb una afluència de gent que cada any augmenta per defensar la nostra escola, l'escola en valencià".

 

Ximo Bueno, director de l'escola Francesc Català de Benicarló: " Fem una valoració molt positiva, ha estat una setmana amb molts actes entorn a la Festa per la Llengua que han confluït hui en una assistència i un suport meravellosos que s'han fet realitat gràcies al treball de les AMPES i de tants col•lectius que han estat al nostre costat".

Alcossebre, Peníscola i Vinaròs perdran unitats en valencià en tres escoles públiques si la Conselleria d'Educació no rectifica.

 

29 Trobada de la Marina Alta - Gata de Gorgos - 5 d'abril

• Vora 16.000 assistents
• 66 tallers i paradetes

 

Maite Signes, alcaldessa de Gata de Gorgos: "L'ajuntament de Gata de Gorgos s'uneix a aquesta festa perquè la nostra llengua és de totes i de tots".

Compartiu-ho:  


Altres imatges
Disseny web Avellana Digital