.: Escola Valenciana :. Notícies - Uns 50.000 alumnes gaudiran del cinema en valencià d’Escola Valenciana

Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Uns 50.000 alumnes gaudiran del cinema en valencià d’Escola Valenciana

Data: 12/11/2014 15:54

L’alumnat des d’Infantil fins a Batxillerat de 25 poblacions valencianes es beneficien de les projeccions de 22 pel•lícules i documentals en la nostra llengua que s’ofereixen al catàleg del programa ‘Cinema a l’Escola’ 2014 d’Escola Valenciana.

Enguany les poblacions on es projecten pel•lícules i documentals en hores lectives són: Agullent, Alacant, Alaquàs, Alboraia, Bocairent, Canals, Catarroja, Castalla, Cocentaina, Faura, Gandia, Godella, Montserrat, Muro, Museros, Novelda, Onil, Ontinyent, Pinós, Sagunt, Sedavi, Sueca, València, Vinalesa i Xàtiva. 

El catàleg de "Cinema a l'Escola" per a aquest curs està configurat per 10 pel•lícules que han estat recentment en la cartellera i amb temàtiques que es poden treballar des de diferents punts de vista a l'aula. Els títols són: Veïns invasors, Els Cap de Drap a la Selva de l'Arc de Sant Martí, Les cròniques de Spiderwick, Sobre la marxa, Tom Sawyer, Divergent, L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra, Com ensinistrar un drac 2, Operació Cacauet i L'abella Maia.

Pel que fa a documentals es compta amb els títols: València necessita una cançó, Més enllà del mur, Una llengua que camina, Valencians de Mallorca, El valor de les paraules, Estellés, poeta de meravelles, Carles Salvador, una llarga vida de les paraules, Ausiàs March, cor d'acer, de carn i de fusta, Joanot i Tirant, lletres i batalles, Mathausen-Gusen: La memòria, El Terrer, un poble emmudit i Mengem S.A.

 

Cinema a l'Escola a València ciutat
Els dies 11, 12 i 13 de novembre les sales dels cinemes Yelmo de València s'omplin d'alumnes per veure les pel•lícules Els Cap de Drap a la Selva de l'Arc de Sant Martí, Operació Cacauet i Divergent.

 

"L'entitat s'encarrega de llogar sales comercials de València, perquè l'ajuntament de la ciutat no ha col•laborat mai en aquesta activitat i no podem deixar sense cinema en la nostra llengua a l'alumnat de la capital", ha declarat Laura Font, responsable del projecte i presidenta de la Coordinadora d'Escola Valenciana a la ciutat (CAPPEPV).

En total passaran pel aquestes sales uns 2.000 alumnes del Cap i Casal.

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital