Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Programa de desembre de El Mural ràdio dedicat a 'L'escola que volem'

Data: 04/12/2014 17:09

El podeu trobar complet a l'espai www.escolavalenciana.org/elmural

Temàtiques que es tracten en aquest programa:

1er PODCAST: Programa sencer.

 

2n PODCAST: L'escola que volem.
És el lema de les Trobades 2015. L'armadura d'eixa escola forma part d'un document que l'entitat presentarà alspartits polítics en el mes de febrer per tal de potenciar una Llei educativa que recupere i millore les bases de l'educació pública. El president de l'entitat, Vicent Moreno, ho anuncia en esta remesa radiofònica on també s'expressen els guardonats d'enguany en la XII Nit d'Escola Valenciana. Reconeixements a persones i col•lectius que són exemple de promoció i ús social de la nostra llengua: la mestra i escriptora Carme Miquel, la Xarxa Vives Universitat, Pep Gimeno, Botifarra i el CEIP Ciutat de Cremona d'Alaquàs .

 

La prestigiosa organització Linguapax Internacional, creada per la UNESCO i dedicada a la protecció lingüística mundial, li ha atorgat el Premi Internacional Linguapax 2014 a Escola Valenciana. El Mural recull les declaracions de la presidenta de Linguapax, Carme Arenas, i la veu del doctor Fernand de Varennes, referent mundial en drets lingüístics.

Fem un viatge a una de les més belles formes de transmissió de la cultura dels pobles: la cançó improvisada. Deixeu-vos dur pels melismes dels valencians Josep Aparicio, Apa i Trini Carballo acompanyats a cau d'orella del versador Josemi Sánchez. Descobriu amb nosaltres la glosa mallorquina de Mateu Matas Xurí i el batec que ens arriba des de més enllà del Sènia amb Laia Pedrol i Carles Belda. I com a cirereta, des d'Euskal Herria rebem Maialen Lujanbio, la primera dona que va guanyar el campionat de bertsolaris que en cada convocatòria aplega més de 14.000 persones.

 


3r PODCAST: El Sambori 
Dramatització del conte ‘Plutonet i el Big Bang'. L'autora és Neus Tejedor Lorente de Primer Cicle de Primària del CEIP Federico García Lorca de València. Primer Premi, Sambori, de País 2013.

 

 

4t PODCAST: Apunts literaris i teatre
‘El meu nom no és Irina', de Xavier Aliaga (Andana Editorial). ‘Tanque parèntesi', de Martí Electrique (Labreu Edicions) i ‘El fémur de Eva', de Fani Grande (Ciento Cuarenta, Bromera)
Teatre: Recuperació del Teatre del Raval de Gandia.

 

 


5é PODCAST: Novetats musicals
Zoo ‘Tempestes vénen del sud' -Propaganda pel fet-. Gener‘El temps del llop' -Més de mil-, Cesk Freixas ‘Protesta' -Temps Record-

 

 

Compartiu-ho:  


Més notícies :
EL MURAL DE DESEMBRE

Disseny web Avellana Digital