Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

La Plataforma per la Llengua selecciona Escola Valenciana entre els candidats al Premi Martí Gasull

Data: 08/01/2015 17:50

El Premi té per objectiu fer que l’exemple de Martí Gasull servisca per inspirar, i també reconéixer, a totes aquelles persones i entitats que treballen a favor de la nostra llengua.

Els tres finalistes al II Premi Martí Gasull i Roig són: Escola Valenciana, el que va ser director de la revista 'Cavall Fort', Albert Jané, i l'empresa Cerveses Moritz.

Pel que fa a les altres dues candidatures, per a les persones que conformen Escola Valenciana és un plaer compartir aquesta fase de finalistes amb Albert Jané, gramàtic, traductor i dinamitzador de la literatura infantil i juvenil en català, així com redactor, corrector i director de la revista 'Cavall Fort'; i  Cerveses Moritz i el seu compromís amb la nostra llengua. És la llengua d'ús corporatiu de l'empresa i això es tradueix, entre d'altres factors, en la publicitat i en l'etiquetatge dels seus productes. 

El jurat ha escollit els finalistes entre els 150 candidats que van proposar més de 400 persones en un procés obert que va acabar el 3 de novembre. El jurat està format per l'escriptor i Creu de Sant Jordi 2014, Jaume Cabré, l'escriptor Carles Torner, el professor i polític eivissenc Bernat Joan i Marí, l'escriptora i editora valenciana Rosa Serrano, el director del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, Jordi Manent, el membre i fundador de la Plataforma per la Llengua Bernat Gasull i el president de l'ONG del català, Òscar Escuder.

El jurat considera que els tres finalistes compleixen amb l'objectiu de ser un exemple a seguir en la defensa de la nostra llengua perquè l'han promoguda com a eina de cohesió social des d'una perspectiva transversal en l'àmbit socioeconòmic, en tots els àmbits educatius, a les administracions i en l'àmbit cultural.

Tothom pot participar en l'elecció de la candidatura guanyadora. És ben fàcil. Tan sols cal votar a: http://www.premimartigasull.cat/ 

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital