.: Escola Valenciana :. Notícies - El Campello acull uns 3.000 alumnes a la Trobada de Secundària i Batxillerat de l'Alacantí

Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

El Campello acull uns 3.000 alumnes a la Trobada de Secundària i Batxillerat de l'Alacantí

Data: 24/04/2015 15:16

Aquest cap de setmana és el que aglutina més Trobades de l’edició 2015. Se’n celebren huit en total. El dissabte és el torn de les Trobades de la Costera a Xàtiva i de les Valls del Vinalopó a Petrer. El diumenge hi ha cinc cites, la Trobada d’Infantil i Primària de l’Alacantí a El Campello, la Trobada de València al Barri de Russafa, la Trobada de l’Horta Nord a Godella, la Trobada del Camp de Túria a l’Eliana i La Festa per la Llengua dels Ports i el Maestrat a Morella.

La Cívica d'Escola Valenciana és la Coordinadora de l'entitat a la comarca de l'Alacantí. Aquesta entitat es caracteritza per organitzar dues Trobades anuals, per una banda, la de les escoles i de l'altra la dels instituts: "A l'Alacantí estimàrem fa uns anys que a l'alumnat de Secundària i Batxillerat de la comarca calia facilitar-los una Trobada pròpia amb tallers i activitats específics. Hem arribat a la 13a edició d'aquesta festa per la llengua i els joves dels instituts hi participen ben activament. És per això que aquesta Trobada l'organitzem un divendres en horari lectiu", ha explicat M, Carme Llorca, presidenta de La Cívica d'Escola Valenciana.
 

És la primera vegada que la Trobada d'instituts se celebra a El Campello. Hi participen 18 instituts amb programes d'ensenyament en valencià en una vintena de tallers. Enguany el centre acollidor de la Trobada és l'IES Enric Valor del Campello i s'ha realitzat al pàrquing del poliesportiu, gràcies a la col•laboració de l'Ajuntament del Campello, que ha posat totes les facilitats per fer possible la festa per la llengua dels instituts de l'Alacantí.

Festes d'estima per la llengua que reivindiquen l'ensenyament de qualitat
"Com totes les Trobades, la que s'organitza per a l'alumnat dels instituts també és reivindicativa", ha declarat M. Carme Llorca i ha afegit: "En aquest cas volem remarcar que a la nostra comarca continua la greu problemàtica dels grups mixtos en els instituts, un altre dels atacs de la Conselleria d'Educació a l'ensenyament en valencià".

 

En els grups mixtos es barregen els grups de castellà i valencià i l'ensenyament en valencià arriba a ser testimonial. En moltes assignatures no lingüístiques als alumnes se'ls impedix tindre el material educatiu en valencià encara que la línia d'ensenyament siga un PEV (Programa d'Ensenyament en Valencià).

"Aquest context s'ha donat com a conseqüència de les greus retallades en professorat i en unitats d'alumnes. Als instituts valencians on hi ha doble línia d'ensenyament, en el 90% dels casos hi ha més oferta d'unitats d'ensenyament en castellà que d'ensenyament en valencià. Quan s'eliminen unitats d'ensenyament a un institut en els diferents nivells el que passa habitualment és que se'n ressent l'ensenyament en valencià i la Conselleria d'Educació ho està potenciant", ha destacat M. Carme Llorca.

A l'Alacantí hi ha 32 instituts públics. En 11 només s'ofereix ensenyament en castellà i a la resta s'oferta doble línia, encara que no de forma equilibrada, en molts casos per cada línia en valencià hi ha un mínim de dues en castellà per nivell. Ara, el que està passant és que es mantenen les línies en castellà i la de valencià es converteix en mixta, és a dir, també en castellà. A l'Alacantí, a més, no hi ha cap batxillerat que siga d'ensenyament en valencià.

Una altra reivindicació que s'ha fet hui a la Trobada ha estat deixar patent que cal assegurar l'oferta d'ensenyament en valencià des d'Infantil fins a Batxillerat. "A Alacant es dóna el cas que hi ha alumnes que estudien en valencià a les escoles i quan passen a l'institut no tenen oferta d'ensenyament en valencià a eixe centre. Això cal resoldre-ho perquè totes i tots som ciutadans de primera", ha comentat la president de La Cívica d'Escola Valenciana.

 

Concert de La Gira d'Escola Valenciana
La Trobada de Secundària i Batxillerat ha finalitzat amb un concert del Grup El Diluvi, una de les bandes més potents del panorama de la música en valencià, que acaba de traure el seu tercer disc, Alegria.

 

Enguany Escola Valenciana dedica La Gira, el seu circuit de concerts, a Ovidi Montllor amb el lema ‘Girem amb l'Ovidi'. Justament el primer disc que va editar El Diluvi es titula Ovidenques, versions de gran temes de d'Ovidi Montllor que han ajudat a acostar al públic més jove la figura d'un dels nostres màxims representants musicals.

Aquest cap de setmana es completa amb tres concerts més de La Gira d'Escola Valenciana:

25 d'abril - Petrer ( les Valls del Vinalopó)
Gatxamiga pa 15
Lloc: Parc 9 d'Octubre
Hora: 17:30
Gratuït

25 d'abril - Xàtiva (la Costera)
Feliu Ventura
Lloc: Jardi de la Pau
Hora: 20:00
Gratuït 

26 d'abril - València (barri de Russafa)
Tres Fan Ball
Lloc: Plaça del Baró de Cortés
Hora: 15:30
Gratuït 

 

Compartiu-ho:  


Altres imatges
Disseny web Avellana Digital