Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Vora 82.200 alumnes participen al Premi Sambori 2015

Data: 22/05/2015 11:08

Dissabte 23 de maig es lliuren els guardons de país a la Universitat de València. A la convocatòria de 2015 s’ha inclòs una modalitat nova, el Premi Audiovisual Sambori-MiCe. A més s’ha consolidat la categoria dedicada a l’alumnat amb necessitats educatives especials.

El Premi Sambori té l'objectiu de promoure i difondre l'ús del valencià en l'àmbit educatiu, a més d'incentivar la creativitat artística i imaginativa de l'alumnat de les escoles i instituts del País Valencià, així com dels estudiants de les cinc universitats públiques i de les Escoles d'Adults. 

 

Es lliuraran els següents guardons: XVII Premi Sambori als estudiants de Batxillerat, Cicles Formatius, Sencudària, Primària, Infantil i necessitats educatives especials; XVII Premi Sambori als estudiants d'Escoles d'Adults i Escoles Oficials d'Idiomes; XII Concurs Sambori Universitari; Premi Vicent Marzà a la participació comarcal; i Premi Empar Granell al millor projecte pedagògic de treballs d'Infantil a l'aula. 

El lliurament del Premi Sambori 2015 de país se celebrarà a la Universitat de València, amb la presència del retor Esteban Morcillo, de la presidenta de la Fundació Sambori, Laura Font i del president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno.

 

Tant l'Acadèmia Valenciana de la Llengua com les cinc universitats públiques valencianes donen suport al Sambori i "la participació de l'alumnat és possible gràcies al treball que es fa des de les Coordinadores comarcals d'Escola Valenciana i la il•lusió i l'esforç dels docents, els pares i les mares dels centres", ha manifestat la presidenta de la Fundació Sambori, Laura Font.

Durant la primavera, en el context de les activitats de les Trobades d'Escoles en Valencià, es lliuren els Sambori comarcals. Dels guanyadors d'aquesta fase per comarques es trien els millors treballs del País Valencià.

En tot el procés enguany han participat 82.113 alumnes, gràcies al treball de 3.822 docents d'un total de 609 centres educatius.

La participació d'alumnat ha augmentat respecte a l'edició de l'any passat. Enguany s'ha comptat amb 3.402 alumnes més que han escrit relats per al Sambori.

El president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha destacat: "El Premi Sambori és un model exemplificador de l'organització en xarxa de la comunitat educativa. Primer el treball a cada classe de cada escola i cada institut. Després la coordinació en cada comarca i finalment el fruit dels finalistes i guanyadors en l'àmbit de país. Una activitat com el Sambori és la plasmació de la manera de fer les coses de l'escola que volem".

L'acte comptarà amb actuacions a càrrec d'Enric Esteve, l'Assaig Animat i el contacontes Llorenç Giménez.

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital