.: Escola Valenciana :. Notícies - Donem suport al CEIP Martínez Valls d'Ontinyent

Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Donem suport al CEIP Martínez Valls d'Ontinyent

Data: 28/05/2015 11:14

L’actual consellera d’Educació en funcions, María José Català, va determinar eliminar unitats educatives en valencià malgrat que l’oferta d’ensenyament en castellà a una població com Ontinyent duplica l’oferta en valencià. Es van suprimir unitats educatives al CEIP Martínez Valls i al CEIP Bonavista, dos centres de referència al poble pel que fa als seus projectes pedagògics i a la qualitat educativa.

La capital de la Vall d'Albaida va ser una de les poblacions més afectades per l'arranjament escolar per a aquest curs. A la població hi ha sis escoles publiques i cinc centres concertats. De les escoles publiques quatre oferixen ensenyament en valencià. La resta, dos escoles publiques i les quatre concertades oferixen enseyament en castellà. 

"És molt significatiu que s'hagen eliminat unitats educatives en valencià a les escoles públiques i que s'hagen mantés les unitats educatives en castellà dels centres concertats d'Ontinyent, on en cap cas la demanda de matriculació supera les places ofertades", ha comentat el president d'Escola Valenciana.

La conseqüència ha estat que han hagut 41 sol•licituds de matriculació per a 28 places en Infantil de 3 anys per al pròxim curs a l'escola pública Martínez Valls, que comptava amb dos unitats educatives i li'n van eliminar una.

"Aquesta decisió no va ser atenent a raons estrictament educatives, va ser per motius ideològics, per a fomentar l'educació concertada en castellà a Ontinyent per part de la consellera d'Educació. Resultat d'aquesta política ha estat que enguany moltes famílies que han volgut matricular els fills i filles en un centre de referència com el CEIP Martínez Valls s'han quedat fora per la gestió de la consellera d'Educació que ha suspés a les urnes", ha declarat Vicent Moreno.

Escola Valenciana ha donat suport a la comunitat educativa del CEIP Martínez Valls en les accions reivindicatives que s'han iniciat. A més ha ofert a les famílies afectades els serveis jurídics de l'Oficina de Drets Lingüístics d'Escola Valenciana: "El nostre objectiu és poder desjudicialitzar l'educació valenciana. A partir d'ara cal iniciar el procés de reconstrucció de l'escola que volem amb el diàleg per a garantir una educació plural, justa, de qualitat i que atenga a la demanda real de les famílies. No obstant cal estar a l'aguait de les últimes actuacions de la consellera d'Educació en funcions i amb Maria José Català l'únic que es pot fer, malauradament, és emprendre mesures jurídiques per solucionar els problemes que genera a les comunitats educatives", ha explicat el president d'Escola Valenciana.

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital