Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Posem sobre la taula els casos d'emergència educativa per l'escola que volem

Data: 30/05/2015 19:09

Hui s’han représ les Trobades 2015 amb la festa per l’escola que volem de l’Horta Sud a Benetússer. Uns 24.000 assistents han demanat que s’evite el tancament d’escoles en valencià com el CEIP Ciutat de Cremona d’Alaquàs.

Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana: "Confiem que el nou Govern valencià atenga els milers de persones que han expressat quina política educativa i lingüística desitja la nostra societat".

Les Trobades 2015 arriben a la recta final. Hui s'ha celebrat la 28a Trobada d'Escoles en Valencià de l'Horta Sud, després del període electoral. El pròxim cap de setmana acaben les festes per la llengua d'aquesta edició a la Canyada i el Camp de Mirra ( l'Alcoià i el Comtat) i Santa Pola (el Baix Vinalopó i el Baix Segura).

Més de 24.000 famílies, professorat i representants de col·lectius locals i comarcals s'han reunit per a celebrar la gran festa d'estima per la llengua organitzada pel Guaix, la Coordinadora d'Escola Valenciana a l'Horta Sud.

El president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha aprofitat l'ambient lúdic i reivindicatiu de la Trobada per a fer les primeres declaracions sobre els resultats de les eleccions autonòmiques i municipals: "Estem en un escenari d'emergència educativa. Cal reconstruir l'escola que volem després de 20 anys d'atacs indiscriminats".

Des d'Escola Valenciana es valora que els resultats a les urnes han explicitat un suspens generalitzat a les polítiques educatives i lingüístiques que estava aplicant la Conselleria d'Educació: "L'actual consellera d'Educació en funcions va arreplegar el llegat dels seus antecessors, que consistia a tancar les portes del diàleg i a imposar polítiques per a destruir l'escola que volem. Una Conselleria d'Educació ha de fomentar la participació, el diàleg i la suma d'aportacions constructives per a garantir un pilar imprescindible del nostre futur, la millor educació possible per als nostres fills i filles", ha remarcat Vicent Moreno. 

Emergència educativa i lingüística
En aquesta línia Escola Valenciana felicita la societat valenciana i se suma a l'esperança dipositada pel poble valencià en una altra manera de fer política.
 

"Durant els últims temps Escola Valenciana ha dedicat molts esforços a proporcionar mesures jurídiques a les famílies per a resoldre els problemes generats en matèria educativa pels màxims responsables en aquesta matèria. Ara aspirem a desjudicialitzar l'educació valenciana i a iniciar el procés de reconstrucció de l'escola que volem amb el diàleg per a garantir una educació plural, justa, de qualitat i que atenga la demanda real de les famílies", ha comentat Vicent Moreno.

Entre les mesures d'urgència educativa, l'entitat cívica posarà sobre la taula de la nova Conselleria d'Educació casos molt greus i amb solucions ràpides i senzilles com són evitar el tancament del CEIP Ciutat de Cremona d'Alaquàs i recuperar unitats educatives a escoles d'Ontinyent i Castelló.

Cal emprendre el més aviat possible una Llei Educativa Valenciana que garantisca l'escola que volem els valencians i les valencianes: pública, de qualitat i amb els millors programes educatius possibles.

"El nou govern de la Generalitat Valenciana ha d'obrir les portes de les institucions a la participació de la ciutadania i els col·lectius en la reconstrucció democràtica del País Valencià. En matèria de política lingüística això és fonamental", ha explicat el president de l'entitat i ha afegit: "Quan la Llei d'Ús i Ensenyament de Valencià va acomplir 30 anys, l'actual Govern en funcions de la Generalitat Valenciana va tancar RTVV. Escola Valenciana va presentar el document ‘30x30', amb trenta mesures per a treballar una política lingüística de forma sensata des de diferents àmbits i amb propostes concretes per a cristal·litzar una gestió pública de normalització de la nostra llengua".

Entre les mesures que exposa Escola Valenciana hi figura la necessitat de crear una Secretaria Autonòmica de Política Lingüística adscrita a la Presidència de la Generalitat Valenciana per garantir una política transversal de normalització i per ampliar el seu àmbit d'actuació, que no es pot limitar a l'educació i la cultura.

28a Trobada d'Escoles en Valencià de l'Horta Sud - Benetússer
La festa per la llengua de l'Horta Sud ha recorregut durant tot aquest temps 17 poblacions de la comarca. Hui uns 24.000 assistents han emplenat els carrers de Benetússer. És la segona vegada que se celebra la Trobada en aquesta població, la primera va ser l'any 1997.
 

Enguany dos cercaviles, protagonitzades pels centres educatius dels pobles de l'Horta Sud, han confluït a la Plaça de l'Ajuntament de la localitat i s'han iniciat els vora 70 tallers i les més de 30 paradetes d'editorials i col·lectius cultural.

"Aquesta Trobada ha estat possible gràcies a la implicació de totes les escoles i instituts de Benetússer i des del Guaix això ho valorem moltíssim. S'inicia una nova etapa per a la nostra escola, l'escola que volem i la Trobada de l'Horta Sud ha esdevingut un esdeveniment magnífic per a celebrar l'esperança de poder treballar en eixe sentit", ha dit Vicent Font, president del Guaix, la Coordinadora de l'Horta Sud d'Escola Valenciana.

La festa per l'escola que volem va continuar amb l'actuació de Rodamons Teatre.

 

 

Compartiu-ho:  


Altres imatges
Disseny web Avellana Digital