.: Escola Valenciana :. Notícies - 40 famílies d'Ontinyent no matricularan els fills i filles si no es recupera la unitat en valencià del CEIP Martínez Valls

Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

40 famílies d'Ontinyent no matricularan els fills i filles si no es recupera la unitat en valencià del CEIP Martínez Valls

Data: 15/06/2015 17:44

La capital de la Vall d’Albaida va ser una de les poblacions més afectades per l’arranjament escolar per a aquest curs.

A la població hi ha sis escoles publiques i cinc centres concertats. De les escoles publiques quatre oferixen ensenyament en valencià. La resta, dos escoles publiques i les quatre concertades oferixen ensenyament en castellà. 

La conseqüència ha estat que han hagut 41 preinscripcions de matriculació per a 28 places en Infantil de 3 anys per al pròxim curs a l'escola pública Martínez Valls, a la qual la Conselleria d'Educació li ha suprimit una unitat per al curs que ve.

Hui 40 de les famílies han presentat les respectives al•legacions a la consellera d'Educació en funcions, María José Català, i han fet públic que no matricularan els fills i filles al mes de juliol perquè totes tenen dret a poder escollir ensenyament en valencià al centre i no només una tria de 28.

La directora del CEIP Martínez Valls ha declarat: "Hem vingut a acompanyar a les 41 famílies a presentar al•legacions, per a sol•licitar l'habilitació de la segona unitat de tres anys per a donar cabuda a totes les sol•licituds de matrícula. Vull agrair el suport que ens ha donat l'Ajuntament d'Ontinyent, tant des de la regidoria d'educació com des d'alcaldia, a Escola Valenciana pel seu suport i assessorament i a l'Ampa pel seu treball".

Per la seua banda, el president de l'Ampa del centre ha comentat: "L'any passat ens van llevar una unitat de tres anys i dos professors abans del període de matriculació, condicionant de manera notòria el nombre de matrícules. Des de l'Ampa del Martínez Valls hem estat mobilitzant-nos des del principi per reclamar el que ens van llevar de manera injusta. Enguany 41 famílies, o 41 desitjos tal i com ens agrada anomenar-los, han dipositat la seua confiança i demanen escolaritzar els seus fills i filles a la nostra escola. Hui estem ací presentant al•legacions per a sol•licitar l'habilitació de l'aula, però a més, i vull que quede clar, demanem el manteniment del 100% de les unitats de l'escola pública a Ontinyent. Aprofite per demanar a totes les escoles públiques treballar de manera conjunta per a dignificar l'escola pública, plural i de qualitat, i no entrar en el joc de l'enfrontament, competència,... que justament és el que pretén l'actual consellera."

Escola Valenciana manté l'assessorament a la comunitat educativa del centre i tal com indica el president de l'entitat, Vicent Moreno: "Aquest cas cal resoldre'l el més aviat possible i garantir que 41 xiquets i xiquetes de tres anys que van per primera vegada a l'escola a setembre puguen anar amb un somriure ben ample, com qualsevol xiquet i xiqueta".

 

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital