Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

L'escola que volem i la política lingüística que necessitem

Data: 26/06/2015 14:36

Documents elaborats per experts que aporten informació sobre plulingüisme educatiu, com construir l'escola pública i de qualitat que ens mereixem i quines polítiques lingüístiques cal treballar per normalitzar el nostre màxim tret d'identitat, el valencià.

L'entitat cívica marca dues línies d'actuació necessàries per a la normalització de la nostra llengua a l'escola i al carrer. D'una banda que el nou Consell estudie en deteniment dos documents en l'àrea educativa que l'entitat té elaborats i que han estat produïts per experts: L'escola valenciana. Un model d'educació plurilingüe i intercultural per al sistema educatiu valencià de Vicent Pascual i el Model de l'escola que volem, de la Comissió d'Educació d'Escola Valenciana. 

Pel que fa a política lingüística en diferents àmbits, cal tindre molt en compte el document Accions 30x30, que exposa trenta mesures de promoció i normalització del valencià als àmbits polític, administratiu, social, educatiu i cultural i comunicatiu i que l'entitat va fer públic en motiu de la celebració dels 30 anys de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià l'any 2013.

Tan bon punt estiga establerta la nova Administració educativa, Escola Valenciana sol•licitarà una reunió amb els responsables on es puguen posar sobre la taula casos d'emergència educativa amb una solució molt senzilla, ja que han estat lluites de famílies per garantir la millor educació possible als fills i filles. Els grans paradigmes són el cas CEIP Ciutat de Cremona d'Alaquàs, les escoles del centre de Castelló, les escoles d'Ontinyent i el CEIP Pare Català de València.

"Últimament hem insistit molt en la nostra voluntat ferma de desjudicialitzar l'àmbit educatiu, una mesura a la qual la nostra entitat es va vore abocada per a defensar el dret bàsic de les famílies a escollir programa i garantir-los eines jurídiques. Qui ha comandat la Conselleria d'Educació durant els últims anys no entenia l'idioma del diàleg, ara corren nous temps i cal construir l'escola que volem amb el màxim consens", explica Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana.

"Estem convençuts que si la persona que estiga al capdavant de la Conselleria d'Educació és docent entendrà molt millor que un forense o una advocada el que necessita l'escola que volem", ha afegit Vicent Moreno.

 

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital