Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

"Esperem que el nou govern complirà els compromisos per aconseguir l’escola que volem"

Data: 16/07/2015 10:10

Vicent Moreno declara que l’activitat de l’entitat no s’atura i continuarà treballant per una educació de qualitat, en valencià i oberta al plurilingüisme. Escola Valenciana vol felicitar el nou govern valencià sorgit de les urnes el passat 24 de maig i de les converses que van desembocar en l’anomenat “Pacte del Botànic”.

Aquests dies s’està coneixent la composició de les diferents conselleries en els seus diversos escalafons, i Escola Valenciana vol compartir, per una banda, les expectatives i la il·lusió que els nous temps estan despertant en una bona part del poble valencià. “Tenim l’esperança que les persones que ocupen i ocuparan els càrrecs de direcció dels diversos organismes de la Generalitat Valenciana compliran els compromisos anunciats durant la campanya electoral”, declara Vicent Moreno, president de l’entitat, “però també estarem a l’aguait perquè aquestes promeses es convertisquen en realitats. Hi ha moltes coses en joc”.
 
En aquest sentit, la Federació Escola Valenciana ja va fer públic un comunicat en què posava damunt la taula els tres documents de base sobre els quals construir un nou panorama de progrés. Es tracta del document “L’escola que volem”, la proposta “L’escola valenciana. Un model d’educació plurilingüe i intercultural per al sistema educatiu valencià” i el document “Accions 30x30”, que exposa trenta mesures de promoció i normalització del valencià als àmbits polític, administratiu, social, educatiu i cultural i comunicatiu.
 
Després de molts anys d’activitat intensa i extensa a favor de l’educació de qualitat i en valencià, com a garantia, primer, de bilingüisme i, més endavant, de plurilingüisme, i també de multitud d’iniciatives de promoció de la nostra llengua, l’activitat d’Escola Valenciana no s’atura pel fet que la visió i els objectius de l’entitat puguen ser compartits en part per l’administració pública valenciana. “Estem ací i seguirem estant ací”, declara Moreno, “per a treballar, actuar, observar la realitat, elaborar propostes i felicitar o denunciar a qui calga, quan calga”.
 
Sense anar més lluny, el proper cap de setmana, 17 i 18 de juliol, l’entitat celebra les seues “Jornades d’estiu” anuals, en què representants de les més de vint associacions que conformen la Federació Escola Valenciana es reuneixen per a debatre i establir les línies d’actuació per al proper curs.

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital