Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Més de 3.000 infants gaudeixen del cinema d’Escola Valenciana a València i a Ontinyent

Data: 25/11/2016 10:06

La tretzena edició del projecte d’Escola Valenciana ‘Cinema a l’escola’ ha tingut un gran èxit de participació a València i a Ontinyent. Durant tres dies els xiquets i xiquetes dels centres educatius de la Vall d’Albaida i València han tingut l’oportunitat de visualitzar tres pel·lícules en valencià gràcies a la iniciativa de la Coordinadora per la Defensa i Ús del Valencià a la Vall d’Albaida i la Coordinadora d’Alumnes, Professorat, Pares i Mares per l’Ensenyament Públic i en Valencià.

• Nou catàleg de ‘Cinema a l'escola'

‘Neu i els arbres màgics' i ‘Charlie Brown i Snoopy' han sigut els títols amb els quals han gaudit 1500 alumnes del CEIP Lluís Sant Àngel, el CEIP Rafael Altamira, el CEIP Sant Joan de Ribera, el CEIP Mestre Serrano, el CEIP 103 i el CEIP Mare Nostrum, de la ciutat de València.

 

img_2997.jpg 

 

‘El Petit Príncep' ha sigut la proposta audiovisual que la Coordinadora per la Defensa i Ús del Valencià a la Vall d'Albaida ha oferit als centres d'Ontinyent CEIP Rafel Juan Vidal, CEIP Lluís Vives, CEIP Martínez Calls, CEIP Bonavista, CEIP Vicent Gironés i als col·legis Sant Josep, La Concepción i Santa Maria. Les escoles de Fontanars del Alforins, Castelló de Rugat, Atzeneta d'Albaida, Benissuera, Bellús, Guadasséquies i el Palomar, també han participat en aquesta activitat que ha reunit més de 1500 xiquets i xiquetes a les sales del cinema Cineàpolis el Teler d'Ontinyent.

 

cinema_ontinyent_novembre.jpg 

 

Escola Valenciana posa a l'abast de les escoles pel·lícules en valencià i els facilita el material didàctic perquè els mestres treballen el llenguatge audiovisual a l'aula. La coordinadora del projecte ‘Cinema a l'escola', Laura Font, s'ha mostrat satisfeta amb la gran participació que ha tingut l'activitat a València i a Ontinyent: «les projeccions que oferim als centres educatius són activitats lúdiques que atrauen l'atenció dels infants, fa que s'endinsen en la història i s'emocionen. Els xiquets i xiquetes observen i reflexionen gràcies al llenguatge cinematogràfic i, així, accedeixen al coneixement com si es tractara d'un joc».

En l'edició anterior de ‘Cinema a l'escola' van participar 70.000 alumnes de 50 pobles de tot el País Valencià. Enguany, amb la tretzena campanya de cinema, Escola Valenciana espera superar aquestes xifres de participació i arribar a més pobles durant tot l'any. Amb aquesta activitat, «intentem que l'alumnat puga gaudir de cinema de qualitat i en valencià en sales comercials, una aposta de l'entitat per a normalitzar la cultura en la nostra llengua, alhora que forma els espectadors més menuts», en paraules de Laura Font.

 

Més informació

 

• ‘Cinema a l'escola 2016 - 2017'
• cinema@fev.org / 96 347 27 83

 

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital