Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

La campanya d’Escola Valenciana ‘Un euro, llavor de solidaritat’ recaptarà un fons d’ajuda per als refugiats al País Valencià

Data: 29/11/2016 13:58

Sota el títol ‘Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià’, Escola Valenciana llança la novena edició de la campanya escolar de sensibilització. El fons recaptat gràcies a les escoles valencianes que vulguen participar-hi es destinarà a la Comissió d’Ajuda al Refugiat del País Valencià, CEAR PV, amb l’objectiu d’ajudar les persones que s’han vist forçades a deixar la seua terra i busquen asil i una vida millor al País Valencià. Els centres educatius interessats a participar poden escriure a escola.v@fev.org o bé telefonar al 96 347 27 83.

• La campanya estarà activa fins al Dia Escolar de la Pau, el 30 de gener.
• ‘Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià'.
• L'any passat Escola Valenciana va aconseguir recaptar més de 14.000 € per a ACNUR.

‘Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià'

Des del tombant de segle ha hagut una explosió en el nombre de persones que s'han vist forçades a abandonar les seues cases. L'any 2014 es va produir a Europa la crisi migratòria i humanitària més gran des de la Segona Guerra Mundial: més de 65 milions de persones patiren la cruesa d'haver de fugir dels seus països. Els dos últims anys la Mediterrània s'ha convertit en una gran fossa comuna. Vora 6.800 persones, segons dades d'ACNUR, han perdut la vida tractant de fugir de la guerra i la misèria. A causa de la situació crítica que pateixen els refugiats i les refugiades i l'escassetat de recursos econòmics, humans, sanitaris, dels quals disposen els centres d'acollida, Escola Valenciana incideix de nou en aquest drama per ajudar-los a continuar endavant.

 

llibertat_cear.jpg 

 

Així, l'entitat cívica ha volgut comptar amb CEAR PV, una entitat que ofereix atenció directa i integral a les persones refugiades des de diversos àmbits: l'acolliment, la inserció laboral i l'atenció psicosocial, la defensa jurídica i la denúncia, per a avançar en el reconeixement dels seus drets.

Per un món més just

Els xiquets i les xiquetes que vulguen ajudar les persones refugiades al País Valencià, sols hauran d'aportar un euro dels seus estalvis i, amb aquest senzill gest posaran el seu gra d'arena en el foment de l'ajuda humanitària i enfortiran els valors de convivència, educació per a la pau, la llibertat, la tolerància, la solidaritat i la no-violència, per a construir un món més just. La campanya estarà activa fins al 30 de gener, dia en què es commemora el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau.

euro_refugiats_escolavalenciana_2017.jpg 

Amb la iniciativa de conscienciació social ‘Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià', CEAR PV, a través d'Escola Valenciana, posa a l'abast dels centres educatius recursos didàctics per a treballar a l'aula les formes de persecució i vulneracions de drets humans, així com la necessitat de protecció. Es tracta d'acostar a l'estudiantat la realitat i les dificultats que les poblacions refugiades troben quan arriben al País Valencià. L'anterior campanya solidària que promogué Escola Valenciana es va adreçar a ACNUR, concretament a als refugiats sirians, i va aconseguir recaptar un fons de 14.073 € gràcies a la implicació de les escoles valencianes en el foment de l'ajuda humanitària.

Col·laboració 

Els centres educatius interessats a participar en "Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià" cal que ho comuniquen a Escola Valenciana i indiquen el nom del centre i la població mitjançant el correu escola.v@fev.org o al telèfon 96 347 27 83.

 

_mg_3121.jpg 

 

Els centres d'acollida

CEAR PV treballa sota dos eixos fonamentals: d'una banda, la defensa del dret d'asil i els drets de les persones refugiades apàtrides i migrants vulnerables, les persones amb necessitat de protecció internacional o en risc d'exclusió social i, d'altra banda, treballa per afavorir els processos d'integració social d'aquestes persones al País Valencià.

Per assolir aquests objectius l'entitat compta amb diferents àrees de treball que pretenen donar una resposta global i integral a les dificultats derivades de l'asil, el refugi i el fet migratori forçat, a les quals han de fer front les persones refugiades, apàtrides i immigrants vulnerables a casa nostra.

La campanya "Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià", organitzada per Escola Valenciana i CEAR PV, ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

 

 

Més informació: 

'Un euro, llavor de solidaritat pels refugiats al País Valencià' 

Dossier informatiu

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital