.: Escola Valenciana :. Notícies - Escola Valenciana: «No volem que una llei corcada regule la formació de l’alumnat»

Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Escola Valenciana: «No volem que una llei corcada regule la formació de l’alumnat»

Data: 14/12/2016 09:43

Alacant, València i Castelló han sigut els escenaris de les tres mobilitzacions que s’han desenvolupat al País Valencià per mostrar rebuig a la LOMCE i insistir en el millor model d’escola: pública, de qualitat i en valencià. La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, de la qual forma part Escola Valenciana, ha reunit un gran nombre de representants de la comunitat educativa, organitzacions i sindicats, sota els lemes #SIalaPública, #NOalaLOMCE, #Norevàlides, #RevertirRetallades, #NOal3més2.

dsc_0002.jpg 

 

El president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, s'ha mostrat contundent en les seues declaracions durant la manifestació de rebuig a la LOMCE: «la llei Wert fa pudor, no volem que velles polítiques educatives corcades, rescatades de períodes predemocràtics, siguen les responsables de regular la formació del nostre alumnat.» 

 

dsc_0024.jpg 

 

D'aquesta manera, Moreno ha esmicolat les parts més controvertides de l'anomenada Llei de Qualitat Educativa: «des d'Escola Valenciana no volem una llei segregadora, classista, promotora de desigualtats; no volem una llei imposada i feta sense comptar amb la professionalitat i l'experiència de la comunitat educativa» i ha afegit: «rebutgem aquesta llei basada en una visió empresarial i mercantilista de l'escola, molt allunyada dels principis pedagògics i els valors d'igualtat que fomenta Escola Valenciana en el seu model d'escola: plurilingüe, pública, gratuïta, intercultural, laica, democràtica, coeducadora, inclusiva, participativa, compromesa en l'entorn local i global, humana.»

 

mani_alacant.jpg 

Imatge de la manifestació a Alacant

 

 MANIFEST DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE L'ENSENYAMENT PÚBLIC #13D #NoAlaLOMCE

 

Benvinguts i benvingudes,

Novament, la comunitat educativa es mobilitza per defensar l'escola pública i per manifestar el rebuig a la LOMCE i a les revàlides. La pressió està donant fruits. El Ministeri d'Educació ha convertit les revàlides de 4t i 6é d'ESO en proves mostrals i ha reconvertit la revàlida de 2n de Batxillerat definitivament en una prova d'accés a la universitat molt semblant a la que s'ha aplicat fins ara. A més, també ha anunciat la derogació del Reial Decret 310/16, pel qual es regulen les avaluacions finals d'ESO i Batxillerat, i ha retirat l'esborrany d'ordre que el desenvolupava.

 

dsc_0019.jpg 

La mobilització ha servit, la lluita ha servit, la pressió ha servit.

Tanmateix, no és suficient. Les revàlides es mantenen, aigualides si voleu, però es mantenen. Les proves continuaran sent externes als centres, de manera que es manté la desconfiança cap al professorat.

La LOMCE es manté, tot i que s'ha creat una comissió en el Congrés dels Diputats per fer una proposta d'una nova llei durant aquest curs. Un pacte educatiu, en diuen.

Que la LOMCE es derogue serà un nou triomf de la comunitat educativa. Un triomf gràcies a la vostra mobilització i al vostre compromís amb l'escola pública.

Però no pot haver cap pacte educatiu ni cap llei educativa que no compte amb la participació i el suport de la comunitat educativa i de les organitzacions que la representen. No acceptaren cap proposta de pacte educatiu ni de llei educativa en la qual no hi haja participat el professorat, els pares i mares i l'alumnat. Ni sense la participació dels sindicats de professorat i d'alumnat i de les organitzacions de pares i mares.

 

mani_castello.jpg 

 Imatge de la manifestació a Castelló

 

Un pacte educatiu, una llei educativa, ha de tindre el consens de la comunitat educativa i de la majoria de les organitzacions que la representen. Sense això, qualsevol proposta serà una nova imposició.

D'altra banda, continua en vigor el Reial Decret Llei 14/2012, de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l'àmbit educatiu, que augmenta les ràtios d'alumnat, que prolonga a 10 dies lectius el temps per substituir el professorat, i que amplia a 20h les hores lectives en secundària. A més, es continua castigant econòmicament el professorat quan cau malalt.

 

dsc_0016.jpg 

 

Exigim, per tant, la derogació de la LOMCE i de totes les normatives de retallades en educació, l'obertura d'un procés de participació de la comunitat educativa en la configuració d'una nova llei i d'un pacte educatiu que s'ha de basar en els principis d'una educació pública, democràtica, gratuïta, igualitària, laica, coeducativa i respectuosa amb les cultures i les llengües pròpies dels territoris de l'estat.

Fins que ho aconseguim, la mobilització continua. Fins a la pròxima.

Moltes gràcies

 

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital