.: Escola Valenciana :. Notícies - Escola Valenciana atorga el premi de la modalitat de ràdio en el Festival Tirant Avant Escolars 2016

Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Escola Valenciana atorga el premi de la modalitat de ràdio en el Festival Tirant Avant Escolars 2016

Data: 14/12/2016 10:22

L’entitat cívica ha participat en l’XIa edició dels premis a les produccions audiovisuals realitzades per escolars, que organitza l’Agència d’Informació, Formació i Foment de l’Audiovisual —AIFFA—. Aquesta iniciativa té per objectiu dinamitzar i fer confluir les diferents manifestacions creades per l’alumnat de tots els cicles educatius. L’actor i director de doblatge, Francesc Fenollosa, ha conduït la vetllada.

La Facultat de Magisteri de la Universitat de València ha acollit el lliurament de premis de l'onzé certamen de creacions audiovisuals desenvolupades per l'alumnat dels centres d'educació infantil, primària, secundària, batxillerat, especial o cicles formatius, de tot el País Valencià durant els últims dos anys. 

 

alfas-de-pedreguer.jpg 

 

Les produccions presentades al Festival Tirant Avant Escolars han sigut de diversa naturalesa: ha hagut obres de ficció, documental, animació, òpera, videoclip, videocreació, rutes, doblatge..., amb temàtiques de tota mena, no estrictament relacionades amb les matèries d'estudi curricular. Enguany, per primera vegada, aquest concurs de l'AIFFA ha comptat amb la participació de podcasts de ràdio, modalitat en la qual Escola Valenciana ha col·laborat a través de la xarxa de ràdios escolars que formen part del projecte RadioEscola. Un total de 20 enregistraments han concorregut en el Festival Tirant Avant Escolars. El representant de l'entitat cívica, Emili Gascó, i la tècnica Alba Veryser, han atorgat els premis de podcast als centres Ins de Vila-seca (el Baix Camp) amb el podcast El català ens té a nosaltres, al col·legi de la Nostra Senyora de la Consolació de Vila-real (la Plana Baixa) pel podcast Cantem en Valencià, i al CEIP l'Alfàs de Pedreguer (la Marina Alta) pel podcast Fem Ràdio.

 

el-mural.jpg 

 

El Mural d'Escola Valenciana

Els Premis Tirant Avant Escolars han guardonat El Mural d'Escola Valenciana amb el Premi especial de ràdio. Aquest premi reconeix la tasca de l'equip de professionals que van fer possible la confecció dels programes d'El Mural: Amàlia Garrigós, Xelo Ribera, Iñaki Mazkiaran i Pepe Moreno. Durant dos anys van fer possible un dels programes radiofònics amb millor qualitat i els seus micròfons es van encendre per donar veu a personatges referents del món de la cultura, el cinema, la comunicació, l'educació, la música... Escola Valenciana ha felicitat els comunicadors d'El Mural per haver omplit el buit de mitjans de comunicació en valencià després de l'orfandat mediàtica que deixà el tancament de l'ens Ràdio Televisió Valenciana.

 

vila-real.jpg 

 

L'Agència d'Informació, Formació i Foment de l'Audiovisual

És una entitat que porta a terme l'organització de festivals i activitats relacionades amb el sector audiovisual, especialment el valencià. L'AIFFA ha creat els Premis Tirant a la indústria audiovisual valenciana, els Premis Vila d'Almenara a la millor versió en valencià, els Tirant de Mòbil, els Tirant Escolars i el TIRANT AVANT, Festival de l'Audiovisual i les Noves Tecnologies, i el Festival Hispano Brasileiro de Cinema. Aquesta Agència també desenvolupa Tallers de Doblatge, i va encetar el projecte - campanya Vols doblar una pel·lícula?, Vols doblar una pel·lícula en valencià?, Doblem en català?

 

 

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital