.: Escola Valenciana :. Notícies - PequeRadio emetrà els podcasts especials de Nadal d’Escola Valenciana

Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

PequeRadio emetrà els podcasts especials de Nadal d’Escola Valenciana

Data: 22/12/2016 10:41

Nou escoles que formen part de la xarxa de ràdios escolars d’Escola Valenciana tindran un espai radiofònic en PequeRadio, la primera i única emissora desenvolupada per xiquets en freqüència modulada.

• El dilluns 26 de desembre es difondrà el primer programa de la xarxa escolar de ràdios. 

Del 26 al 28 de desembre a les 21'35 hores els més de 400.000 oients diaris de PequeRadio podran gaudir en la 90.1 FM dels programes especials de Nadal del CEIP La Mediterrania d'Oropesa, el CEIP Gemans Ochando d'Almassora, el CEIP El Murtal de Benidorm, el CEIP Antonio Machado de Torrent, CEIP La Moreria de les Coves de Vinromà, el CEIP Lluís Vives de la Pobla de Vallbona, CEIP Bertomeu Llorens i Royo de Catarroja i el CEIP l'Alfàs de Pedreguer.

Per al president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, el fet de formar part de la graella radiofònica «d'un mitjà de comunicació amb el prestigi de PequeRadio, avalat per més de 20 anys d'experiència, suposa una gran fita per a Escola Valenciana i un element essencial per a esperonar la creativitat i la motivació dels infants a continuar desenvolupant programes tan engrescadors com els que presentem el proper dilluns.»

 

foto.jpg 

Imatge d'esquerra a dreta: Sergio Ballester, cap de continguts de PequeRadio; Loli Femenía, directora de PequeRadio; Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana, Alba Veryser, tècnica d'Escola Valenciana.  

 

El portaveu d'Escola Valenciana ha agraït «l'oportunitat que ens ofereix PequeRadio d'estar present en la seua programació i fomentar la comunicació sense fronteres» i ha afegit que gràcies a aquesta iniciativa «els xiquets i les xiquetes tenen veu, manifesten les seues opinions a tots els racons del País Valencià i, des dels micròfons, nodreixen la seua curiositat, creen un imaginari i esculpeixen un món més just.»

Escola Valenciana és conscient de les possibilitats pedagògiques que ofereix la ràdio aplicada al context escolar com una eina més per transformar i millorar la qualitat educativa. Fa dos anys que l'entitat cívica encetà el projecte RàdioEscola amb l'objectiu d'intercanviar experiències entre centres educatius que desenvolupen continguts radiofònics i, d'aquesta manera, possibiliten a l'alumnat conèixer de prop i en primera persona aquest mitjà de comunicació.

  logo_radioescola-1.png

Graella RàdioEscola en la programació de PequeRàdio

Dilluns 26 de desembre

- CEIP La Mediterrania d'Oropesa (la Plana Alta)
- CEIP Gemans Ochando d'Almassora (la Plana Alta)
- CEIP El Murtal de Benidorm (Marina Baixa)

 

Dimarts 27 de desembre

- CEIP Antonio Machado de Torrent (Horta Sud)
- CEIP La Moreria de les Coves de Vinromà (la Plana Alta)
- CEIP Jaume I de Catarroja (Horta Sud)

 

Dimecres 28 de desembre

- CEIP Lluís Vives de la Pobla de Vallbona (Camp de Túria)
- CEIP Bertomeu Llorens i Royo de Catarroja (Horta Sud)
- CEIP l'Alfàs de Pedreguer (Marina Alta)

 

RàdioEscola

La xarxa RàdioEscola implementa la comunicació d'extramurs, més enllà de l'espai físic de l'aula, i permet a l'alumnat crear projectes innovadors, portar a terme accions de cooperació i participació, treballar en equip, fomentar la creativitat i la col•laboració, planificar la programació, accedir al coneixement de les noves tecnologies de forma igualitària i crear nous elements informatius i culturals. A més, cal destacar que la participació activa en la composició d'un espai radiofònic serveix d'element cohesionador, millora la competència comunicativa dels locutors, que aprenen a organitzar el discurs i cercar tota la documentació, alhora que adeqüen l'expressió al llenguatge de la ràdio.ó d'un programa

 

 2016-12-15-photo-00000033.jpg

 

PequeRadio

Pequeradio és un mitjà de comunicació independent que va nàixer l'any 2011 motivat per la manca d'espais radiofònics dedicats als infants. L'Associació Antenita i Olivian va posar en funcionament l'única emissora infantil en freqüència modulada. 

La primera i única emissora de ràdio infantil 24 hores realitzada i produïda íntegrament per xiquets i xiquetes, sota la direcció i gestió de professionals de la radiodifusió amb una àmplia experiència en el sector i una trajectòria radiofònica de més de 20 anys tant en la gestió d'emissores comercials com en la producció i realització d'questes. Amb una programació basada en les rutines i pautes horàries dels xiquetes i les xiquetes i confeccionada per pediatres, psicòlegs infantils, neuropediatres, especialistes en educació infantil i avalada per l'Institut Valencià de Pedagogia Creativa, va aconseguir una programació única i innovadora.

PequeRadio entreté més de 400.000 oients diaris, el seu contestador automàtic rep més de 350 telefonades per dia i que, posteriorment, s'emeten a les nostres emissions. Antenita, la mascota revelació més estimada pels infants, s'encarrega d'aconsellar i entretenir els més petits. PequeRadio compta amb col·laboracions socials a través de l'associació Antenita i Olivian.org, aportant programació diària així com col·laborant amb altres associacions, col•legis especials, centres d'ocupació, centres d'atenció primerenca, centres cognitius... Tot, en benefici de tots els xiquets i totes les xiquetes, en defensa dels seus interessos, i pel compliment dels seus drets.

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital