.: Escola Valenciana :. Notícies - Vora 1500 alumnes participen en el ‘Cinema de Nadal’ a Alacant

Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Vora 1500 alumnes participen en el ‘Cinema de Nadal’ a Alacant

Data: 23/12/2016 08:00

‘Charlie Brown i Snoopy’ i ‘Hotel Transsilvània2’ han sigut els títols que la Cívica ha programat per a la nova edició del ‘Cinema de Nadal’ als cinemes del centre comercial Puerta Alicante. Aquesta iniciativa ha comptat amb la participació de cinc centres educatius de la comarca de l’Alacantí.

• Catàleg de pel·lícules: serveis audiovisuals d'Escola Valenciana

El dijous 22 de desembre les sales de cinema del centre comercial Puerta Alicante han acollit prop de 1500 alumnes de cinc escoles d'Alacant: el CEIP Enric Valor, el CEIP Sant Gabriel, el CEIP El Palmeral, el CEIP Rafael Altamira i el CEIP Rabassa.

El president de La Cívica - Escola Valenciana de l'Alacantí, Abraham Esteve, s'ha mostrat satisfet amb la gran participació que ha tingut l'activitat: «les projeccions que oferim als centres educatius són activitats lúdiques que atrauen l'atenció dels infants, fa que s'endinsen en la història i s'emocionen. Els xiquets i xiquetes observen i reflexionen gràcies al llenguatge cinematogràfic i, així, accedeixen al coneixement com si es tractara d'un joc». L'entitat cívica espera poder desenvolupar aquesta activitat a la resta de municipis de la comarca. De fet, Mutxamel, sant Joan d'Alacant, Xixona i el Campello, s'hi han mostrat interessats.

 

cinema16_17_web.jpg 

 

‘Charlie Brown i Snoopy', una de les propostes fílmiques que la Cívica ha presentat a Alacant, està basada en els còmics de Charles Schulz Peanuts, coneguts fora dels Estats Units per alguns dels seus personatges, com ara Snoopy o Charlie Brown, que debuten a la pantalla gran. La pel·lícula, dirigida per Steve Martino, narra les aventures de Snoopy, que somia ser un gran aviador per enfrontar-se al seu enemic, el Baró Roig, mentre que Charlie Brown vol impressionar una xica nova al ball de l'escola.

L'altra animació projectada ha sigut ‘Hotel Transsilvània2', una nova aventura desenvolupada a l'hotel per a monstres que regenta el Comte Dràcula i que ha decidit obrir la porta als hostes humans. A més, el Comte vol assegurar-se que el seu nét, mig humà mig vampir, es comporta com un monstre més.
Cinema d'Escola Valenciana

Amb el cinema en valencià es treballa a l'aula el llenguatge audiovisual i com s'estructura el pensament per a crear representacions gràfiques que ajuden a la comprensió d'elements tan complexos com les accions i les emocions. Les activitats intenten que els alumnes reflexionen sobre allò que senten i pensen en un espai com l'aula.

El cinema és una activitat lúdica i un mitjà de comunicació amb un llenguatge propi que té la capacitat d'atraure l'espectador, ja que el submergeix en el relat a la vegada que l'emociona, l'entreté i el motiva. L'exposició al llenguatge cinematogràfic és la forma d'accedir al coneixement d'una manera més significativa. D'aquesta manera, el coneixement no es transmet, sinó que es construeix a partir de l'observació i la reflexió.

Aquesta activitat, a més a més, intenta que l'alumnat puga gaudir de cinema en la seua llengua en sales comercials, una aposta de la Cívica - Escola Valenciana per a normalitzar la demanda de cultura en valencià alhora que forma els espectadors més menuts.

 

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital