Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Escola Valenciana felicita Intersindical Valenciana, CC.OO.PV i UGT per l’acord «històric» en benefici de la igualtat lingüística

Data: 27/12/2016 17:42

L’entitat cívica ha donat suport a les nou bases que conformen el consens entre els tres sindicats sobre la competència lingüística que ha d’acreditar el personal al servei de les administracions públiques valencianes. Escola Valenciana ha comparat aquest pacte sindical amb el «cabdal compromís que es va assolir l’any 1932 a Castelló per fixar el sistema ortogràfic comú a tot el País Valencià.»

 

img_4972t.jpg 

«Som un país, som un poble amb una cultura i dues llengües», per tant, els valencianoparlants «tenim el dret de ser atesos en valencià, igual que els castellanoparlants tenen el dret de ser atesos en castellà», ha manifestat el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, després de la presentació del document de CC.OO.PV, Intersindical Valenciana i UGT a la Nau - UV. 

 

img_3019t.jpg 

Aquest acord «històric» reflecteix «el respecte dels nostres drets com a ciutadans per a evitar discriminacions i trencar amb la configuració de l'actual model administratiu que distingeix entre llengües i persones: les que són ateses en la llegua que parlen i les que, malauradament, són forçades a canviar de llengua. Aquest fenomen sovint provoca que el valencianoparlant amague la llengua per por a ser rebutjat.»

 

img_4978t.jpg 

La introducció de la plena competència lingüística com a condició indispensable per desenvolupar qualsevol lloc de treball dins de les administracions públiques suposa un «pas gegantí perquè el valencià gaudisca d'idèntiques condicions -a efectes pràctics- que el castellà. Vora el 70% del funcionariat té algun títol de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, per la qual cosa, no es parteix de zero», segons ha comentat el portaveu d'Escola Valenciana. «Ara li toca al Govern de la Generalitat moure fitxa: cal que pose els mitjans adients perquè els empleats públics es formen i arriben a estar capacitats en les dues llengües del país», en paraules de Moreno.

 

 

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital