Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Escola Valenciana anima a participar en els tres concerts de cloenda de l’Any Tio Canya

Data: 17/01/2017 14:44

Una cinquantena d’entitats i associacions, convocades per la Falla Arrancapins i entre les quals es troba Escola Valenciana, proclamaren l’any 2016 'Any Tio Canya'. Així, durant tot l’any s’han succeït diversos actes d’homenatge al grup Al Tall per commemorar el 40 aniversari de la creació del 'Tio Canya', que culminen amb tres concerts a les ciutats de València, Alacant i Castelló.

• L'entitat cívica prengué de referència la cançó Tio Canya en les concentracions #DretsLingüístics davant de les Corts. 

L'espectacle Reviscola Tio Canya: homenatge a Al Tall. 40 anys del Tio Canya, tindrà lloc el proper dijous de 19 de gener al Teatre Principal de València, el dissabte 21 al Teatre Arniches d'Alacant i el dissabte 28 de gener al Teatre Principal de Castelló. Escola Valenciana anima la ciutadania a participar en aquests concerts que tanquen un intens any d'iniciatives dedicades al Tio Canya, aquell personatge menyspreat per expressar-se en valencià amb qui moltes persones poden sentir-se reflectides en un o altre context.

 

any_tio_canya.jpg 


Al Tall compartirà escenari amb algunes de les formacions que recullen el seu llegat: Musicants, Miquel Gil, Sis Veus per al Poeta, Pep Gimeno Botifarra, Miquel Gironés amb Xiromita Trad Project i els cantadors Apa i Teresa i el versador Josemi Sánchez. L'actuació a València comptarà amb la participació especial de les corals de l'Eliana, el Micalet i Vinalesa.

 

 img_3592.jpg

Tio Canya

Tio Canya és una cançó que ha esdevingut símbol dels drets lingüístics dels valencians davant de les administracions públiques i és la reivindicació de l'autoestima dels valencians i les valencianes com a poble. Per aquesta raó, Escola Valenciana la va prendre de referència en les concentracions mensuals davant de les Corts i el Palau de la Generalitat. Amb aquesta composició del conjunt Al Tall, l'entitat cívica inicià la campanya #Dretslingüístics amb l'objectiu de demanar al Govern valencià la introducció de la plena competència lingüística com a requisit per a treballar en la funció pública. A més, durant aquestes convocatòries, Escola Valenciana va repartir auques del Tio Canya, il·lustracions que mostren la substitució lingüística i l'esperança en la transmissió de la llengua.

img_3123.jpg 

 

ENTRADES REVISCOLA TIO CANYA

València
19 de gener a les 19 hores al Teatre Principal: www.entradas.com


Alacant
21 de gener a les 20 hores al Teatre Arniches: www.instanticket.es


Castelló
28 de gener a les a les 20'30 hores al Teatre Principal: www.instanticket.es

 

 

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital