Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Escola Valenciana felicita l’escriptora Rosa Serrano, guardonada per la Fundació Bromera

Data: 03/02/2017 09:42

La Fundació Bromera ha reconegut el bagatge de l’escriptora i editora Rosa Serrano amb el Premi Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, un guardó que es lliurarà el divendres 3 de febrer a les 20’30 hores a l’Hotel Astoria de València. Escola Valenciana ha volgut transmetre la seua satisfacció per aquest premi a Rosa Serrano, una dona que «basteix la cultura des del món editorial, la literatura, la pedagogia i la traducció.»

Aquest guardó de la Fundació Bromera és un reconeixement a tota una vida dedicada al foment de la cultura. «Rosa Serrano conrea la nostra llengua des de diversos àmbits, està molt implicada amb els moviments de renovació pedagògica i la seua contribució literària ha sigut un element cabdal en el procés normalitzador del valencià», ha expressat el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno. 

 

rosa_serrano_llibre.jpg

 Foto: Jesús Císcar

L'escriptora Rosa Serrano (Paiporta, 1945) signa les seues obres literàries com a Blanca Cassany. L'any 1981 encetà la seua carrera narrativa amb La paraula és una aventura. Altres treballs de l'autora adreçats als infants són Ma casa, La domadora de somnis, Papers secrets, David està malalt, Amanida de bruixes o El vell mariner. Com a responsable de Tàndem Edicions ha publicat una adaptació de les rondalles valencianes al llenguatge infantil en l'obra Noves lectures de les Rondalles d'Enric Valor i l'obra Enric Valor: Converses amb un senyor escriptor. Tothom recorda amb estima els contes de la curiosa i imaginativa Rata Marieta que no sap mai estar quieta, amb els quals han crescut tants xiquets i xiquetes. Aquesta col•lecció que Tàndem donà a conéixer l'any 1990 fou una creació conjunta de l'editora Rosa Serrano, la il•lustradora Lourdes Bellver i l'autora Fina Masgrau, que recupera relats de la tradició oral.

Rosa Serrano es va formar en el camp de la pedagogia a la Universitat de Barcelona i l'any 1985 fou una de les fundadores de la cooperativa de mestres escola Gavina, basada en la metodologia dels corrents pedagògics europeus i que oferia ensenyament en valencià. Aquesta dona tan significativa per a la normalització cultural i lingüística del País Valencià també ha escrit contes i articles per a les revistes Faristol, Saó, Clij i Camacuc.

 

 

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital