.: Escola Valenciana :. Notícies - Estem per la democràcia!

Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Estem per la democràcia!

Data: 03/02/2017 14:13

Les persones i entitats sotasignants volem fer públic el nostre malestar davant els darrers intents de l’estat espanyol de condicionar la situació política a Catalunya. Rebutgem frontalment els processos judicials contra persones i càrrecs polítics partidaris de l’exercici del Dret a Decidir i el Dret d’Autodeterminació entenent que són una agressió vers la democràcia i impropis d’un vertader estat de dret.

Des del País Valencià, ens solidaritzem amb totes les persones encausades als diferents processos, en especial amb aquelles que han estat detingudes. Lamentablement, no és la primera vegada que vivim episodis semblants, ja que podem parlar de tota una trajectòria repressiva de l'estat contra els moviments populars i pels drets socials en general i el sobiranisme l'independentisme en particular, també al País Valencià. 

L'estat espanyol no pot pretendre solucionar amb el codi penal un conflicte que és polític i que només pot tindre una solució política. Els problemes de la democràcia se solucionen amb més democràcia.

 

estem_per_la_democracia.jpg 

Des del País Valencià sentim com a especialment properes aquestes agressions contra el poble de Catalunya, amb el què compartim llengua, cultura, història, interessos econòmics i marc geoestratègic. És hora de, davant l'autoritarisme i el centralisme, mostrar una imatge d'unitat i fermesa de totes les forces democràtiques del País, les quals no poden donar l'esquena a la reivindicació democràtica d'un referèndum d'autodeterminació i, menys encara, a la persecució de càrrecs electes, diputades, alcaldesses i regidores, que en defensen l'exercici.

Volem remarcar que per nosaltres l'únic sostre acceptable per l'anomenat procés sobiranista que es viu a Catalunya no és un altre que la voluntat popular expressada lliurement. Tota actuació que vaji contra aquest exercici representa un atac a la democràcia i és per tant inacceptable.

 

 

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital