Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

La UMH participa per primera vegada en la Lliga de Debat

Data: 07/02/2017 14:08

Escola Valenciana i la Xarxa Vives d’Universitats han organitzat una nova edició de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat que arranca el dijous 9 de febrer al País Valencià. Durant tres dies, 21 instituts, adscrits a la Universitat d’Alacant i a la Universitat Miguel Hernández, i més d’un centenar d’alumnes demostraran les seues habilitats comunicatives per debatre al voltant del tema Els animals tenen drets?

• Totes les universitats públiques del País Valencià estan representades en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. 
• Més d'un centenar d'alumnes participaran en aquesta fase.

Enguany, la Universitat Miguel Hernández -UMH- s'estrena en la Lliga de Debat. La importància d'aquesta participació rau en què a hores d'ara totes les universitats públiques del País Valencià estan representades en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat.

La Seu Universitària d'Alacant i l'edifici Innova de la Universitat Miguel Hernández del campus d'Elx, desenvoluparan els dies 9 i 10 de febrer la primera fase eliminatòria de la Lliga de Debat, organitzada per Escola Valenciana i la Xarxa Vives d'Universitats, que reuneix totes les universitats dels territoris de parla catalana. L'11 de febrer el Club Diario Información acollirà la fase final dels equips inscrits a la UA.

Universitat Miguel Hernández

umh_dijous.jpg

Passaran a la següent fase els equips que obtinguen les dos millors puntuacions (equips A-B, equip A millor puntuació, equip B segona millor puntuació).

umh_divendres.jpg

Passaran a la següent fase els equips que obtinguen les dos millors puntuacions (equips C-D, equip C millor puntuació, equip D segona millor puntuació).

umh_dissabte.jpg

L'equip guanyador de cada semifinal representarà a la Universitat Miguel Hernández en la final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. 

Universitat d'Alacant 

ua_dijous.jpg

Passaran a la següent fase els equips que obtinguen les 2 millors puntuacions de cada grup (equips A-B-C-D-E-F, sent els equips A-C-E els equips amb la puntuació major del seu grup B-D-F els segons amb més puntuació del seu grup). 

 

Divendres 10 de febrer: fase eliminatòria local


Competiran 9 equips en dues sales A i B.

ua_salaa_divendres.jpg
ua_salab_divendres.jpg
Passaran a la fase següent els equips que obtinguen les dos millors puntuacions de cada grup (equips A-B-C-D-E-F; els equips A-C-E seran els que hauran obtingut la major puntuació del seu grup i els B-D-F els segons amb més puntuació del seu grup).
 
ua_final_dissabte.jpg 

Els dos equips amb millor puntuació participaran en una final i l'equip guanyador d'aquest debat serà el que representarà a la Universitat d'Alacant en la final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat.

Els jutges d'aquesta competició dialèctica valoraran factors tan importants com la presentació de l'exposició amb una tesi sòlida, l'adequació de la posició defensada amb el tema de debat, la qualitat del discurs, la varietat dels arguments, la coherència de les idees formulades, el respecte dels torns, l'originalitat del plantejament del debat, l'estructura del discurs, la flexibilitat i la capacitat per debatre, l'ingeni per exposar el tema, la fluïdesa i la naturalitat en la intervenció, la riquesa lèxica, l'ús adequat del llenguatge verbal i no verbal, entre d'altres.

 

 

 

 

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital