Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Escola Valenciana ofereix ‘Sufragistes’ a instituts i ajuntaments per commemorar el Dia de les Dones

Data: 08/02/2017 11:05

Sota el títol ‘Bastim la igualtat’, Escola Valenciana ha encetat la col·lecció ‘Coeduquem’, una iniciativa que recollirà produccions audiovisuals amb un marcat caràcter social per sensibilitzar la ciutadania sobre les relacions humanes en condicions d’explotació i la lluita per assolir drets i llibertats.

• Escola Valenciana ofereix ‘Sufragistes' amb una guia didàctica per treballar a l'aula la importància d'aquest moment històric.
• Projeccions: Serveis Audiovisuals d'Escola Valenciana (cinema@fev.org)

Escola Valenciana proposa als ajuntaments i als instituts incloure en els actes culturals de commemoració del Dia de les Dones la projecció de ‘Sufragistes', la pel·lícula de la cineasta Sarah Gavron, a fi de rememorar la lluita de les dones per aconseguir el dret a vot en la Gran Bretanya de 1914.

 

‘Sufragistes'

‘Sufragistes' és una pel·lícula amb un gran interés històric. Pren com a fil conductor la feminista Maud Watts, una jove explotada en una bugaderia des que era una xiqueta. A la vespra de la Primera Guerra Mundial sorgeix el moviment sufragista anglés, motivat per les infrahumanes condicions de treball que desenvolupaven els obrers i les obreres a les fàbriques. Les dones treballadores sofrien llarguíssimes hores de treball i sovint eren explotades sexualment per part dels patrons. És en aquest context en què un grup de dones, decidides i amb consciència de classe, comença a desenvolupar protestes pacífiques. Les seues protestes eren menyspreades pel poder polític, dominat pels homes, i per la societat en general, educada amb el masclisme i, per tant, no admetia com a legítimes les reivindicacions de les dones per participar en la vida política com a part integrant de la ciutadania. L'opressió femenina era tan forta que les sufragistes van haver de fer més contundents els seus actes de lluita per la igualtat.

 

proposta_01_coeduquem_sufragistes_a3.jpg

 

A més, Escola Valenciana ha actualitzat el catàleg de cinema amb la inclusió de la pel·lícula d'animació ‘El Petit Príncep', l'adaptació al cinema de l'obra més coneguda d'Antoine de Saint-Exupéri. Aquest audiovisual és una recomanació especial d'Escola Valenciana per a les escoles, perquè es tracta d'una pel·lícula que destaca tant pel missatge que amaga darrere de la trama com per l'estètica original, la tendresa de les relacions humanes que s'estableixen, així com el món filosòfic i poètic que hi planteja.

 

Més informació de les projeccions:

Serveis Audiovisuals d'Escola Valenciana
96 347 27 83 / cinema@fev.org

 

 

 

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital