Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Els instituts Jaume II i Xixona, Nou Derramador I i Almadrava, passen a la final de la #Lligadedebat d’Alacant i Elx, respectivament

Data: 09/02/2017 17:51

La Seu Universitària d’Alacant i l’Edifici Innova del campus universitari d’Elx han sigut el centre de la primera jornada dialèctica de la Lliga de debat, organitzada per Escola Valenciana, la Xarxa Vives, la Universitat d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández. Aquesta fase eliminatòria local s’ha disputat entre 45 alumnes de nou centres d’Educació Secundària Obligatòria.

• El debat: Els animals tenen drets? 

 img_20170209_112527.jpg

 

El debat dels centres adscrits a la UA

Les intervencions dels equips de l'IES Jaume II i l'IES Xixona han situat els dos centres com a guanyadors de la primera jornada d'oratòria de la Lliga de debat de Secundària i Batxillerat a la Seu Universitària d'Alacant, per tant, es classifiquen per a la fase final del proper dissabte 11 de febrer.

 

img_20170209_120329.jpg 

 

En el debat d'avui han participat el col·legi Sant Agustí, l'IES Sant Vicent I, l'IES Xixona, l'IES Jaume II d'Alacant i l'IES Gaia de Sant Vicent del Raspeig. El jurat, format per Baltasar Ripoll, Manel Antón i Imma Garrigós, ha tingut en compte factors com la capacitat de treballar en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en l'expressió i la correcció tant semàntica com formal, entre d'altres.

 

dsc_0355.jpg 

El debat dels centres adscrits a la UMH

El jurat, compost per Sergi Lastao, Tamara Martínez i M. Amparo Calabuig, ha considerat que els equips de l'IES Nou Derramador I i l'IES Almadrava han de concórrer en la fase final de la Lliga de debat de Secundària i Batxillerat, organitzada per Escola Valenciana; el vicerectorat de Cultura, Extensió Universitària i Promoció Lingüística de la UMH, i la Xarxa Vives. En aquesta primera jornada dialèctica, desenvolupada l'edifici Innova de la UHM, han participat els centres IES Misteri d'Elx, IES Altaia d'Altea, IES Almadrava I de Benidorm i IES Nou Derramador I d'Ibi.  

dsc_0310.jpg 

 

Dades globals de la fase a Alacant i a Elx

 

Un total de 45 alumnes han exposat els seus arguments entorn del tema d'actualitat Els animals tenen drets?, tot assumint el rol a favor o en contra producte del sorteig previ a les intervencions.

 

 dsc_0244.jpg

 

La segona jornada

 

El divendres 10 de febrer es desenvoluparà la segona jornada de la competició a partir de les 9'30 hores a la Seu Universitària d'Alacant i, de forma simultània, a l'Edifici Innova de la UMH tindran lloc els debats de la fase local a Elx.

img_20170209_123415.jpg 

Divendres 10 de febrer: fase eliminatòria local a Alacant 

Competiran 9 equips en dues sales A i B. 

ua_salaa_divendres.jpg 

ua_salab_divendres.jpg

Passaran a la fase següent els equips que obtinguen les dos millors puntuacions de cada grup (equips A-B-C-D-E-F; els equips A-C-E seran els que hauran obtingut la major puntuació del seu grup i els B-D-F els segons amb més puntuació del seu grup). 

 

umh_divendres.jpg 

Passaran a la següent fase els equips que obtinguen les dos millors puntuacions (equips C-D, equip C millor puntuació, equip D segona millor puntuació).

 

dsc_0241.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital