Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

La segona jornada de la #Lligadedebat a Alacant i Elx es clou amb la classificació de sis instituts més per a la final local

Data: 10/02/2017 17:26

La segona jornada dialèctica de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, celebrada de forma simultània a la Seu Universitària d’Alacant i a l’edifici Innova de la Universitat Miguel Hernández, ha finalitzat amb la classificació dels instituts Pare Vitòria I, Serra de Mariola I, Sant Vicent II i l’Allusser II, pel que fa a la competició d’Alacant, i la fase local desenvolupada a Elx ha tingut com a guanyadors l’IES Almadrava II i l’IES Nou Derramador II. Demà dissabte 11 de febrer, aquests equips disputaran la fase final de la Lliga per representar a la Universitat d’Alacant i a la Universitat Miguel Hernández a la final absoluta, que tindrà lloc els dies 27, 28 i 29 d’abril de 2017, a la Universitat Pompeu Fabra. Avui, la competició ha comptat amb la participació de 12 equips compostos per 60 participants.

• El segon dia de debats ha comptat amb la participació de 12 equips compostos per 60 participants. 

 

El debat dels centres adscrits a la UA

La Seu Universitària d'Alacant ha acollit la segona jornada de la Lliga de Debat, organitzada per Escola Valenciana, la Universitat d'Alacant -UA- i la Xarxa Vives, corresponent a la demarcació de la UA. Els debats d'avui han tingut lloc en dos sales i s'han desenvolupat entre 45 alumnes de nou equips.

 

segona_jornada_ua.jpg 

 

 

Sala A

L'IES Pare Vitòria I i l'IES Serra de Mariola I han sigut els guanyadors del debat Els animals tenen drets? El jurat, format per Baltasar Ripoll, Francesc Manel Antón i Imma Garrigós, han tingut en compte qualitats com la capacitat de treballar en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en l'oratòria o la correcció semàntica, entre d'altres. En aquesta jornada també han participat els instituts Maria Blasco I i l'Allusser I.

 

img_5306.jpg 

 

Sala B

Els equips que han obtingut les dos millors puntuacions als debats desenvolupats a la Sala B, han sigut l'IES Sant Vicent II i l'IES l'Allusser II. Elena Garrigós, Quique Tebar, Glòria Gómez i Marisa Tomàs, han sigut els jutges del segon dia de debats que, en aquesta sala, ha comptat amb la participació dels instituts Serra de Mariola II, Pare Vitòria II i Maria Blasco II.

 

 dsc_0271.jpg

El debat dels centres adscrits a la UMH

El jurat ha considerat l'IES Nou Derramador II d'Ibi i l'IES l'Almadrava II com els equips que millor han sabut conjuminar un discurs sòlid, coherent i original, un bon domini del tema de debat, la fluïdesa en l'oratòria, l'ordenació lògica de les idees, la recerca d'informació, l'adequació en cada intervenció, així com la correcció lingüística en l'exposició, entre d'altres. En aquest segon dia de debats també ha participat l'IES Misteri d'Elx II. Els tres debats han comptat amb la participació de 15 alumnes procedents de tres centres. M. Amparo Calabuig, Víctor Moreno i Juana Aznar han format el jurat d'avui. 

 

 dsc_0234.jpg

 

Dissabte 11 de febrer: fase final local

Alacant

 

El dissabte 11 febrer els instituts Jaume II i Xixona, classificats en la primera jornada, competiran per representar la Universitat d'Alacant amb els instituts Pare Vitòria II, Serra de Mariola I, Sant Vicent II i l'Allusser II, guanyadors de la segona jornada. Tots sis equips mostraran la seua capacitat d'oratòria al Club Diario Información a partir de les 9'30 hores.

 

dsc_0247.jpg 

Elx

Els equips guanyadors del primer dia de debats, l'IES Nou Derramador I i l'IES Almadrava I, concorreran demà amb els grups classificats avui, els instituts Almadrava II i Nou Derramador II. Els quatre equips desenvoluparan dos debats i els que millor puntuació tinguen competiran en un debat final. Aquesta tercera jornada tindrà lloc en el mateix espai que les anteriors: l'edifici Innova de la Universitat Miguel Hernández a partir de les 10 hores.

dsc_0261.jpg 

L'equip guanyador d'aquesta fase representarà a la Universitat d'Alacant i la Universitat Miguel Hernández en la final absoluta, que tindrà lloc els dies 27, 28 i 29 d'abril de 2017, a la Universitat Pompeu Fabra. Aquesta part de la competició posarà en joc els centres educatius classificats procedents de la Franja de Ponent, País Valencià, Catalunya del Nord, Andorra, Catalunya, Sardenya i Illes Balears.

 

 

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital