.: Escola Valenciana :. Notícies - L’IES Pare Vitòria II i l’IES Nou Derramador I guanyen la fase local de la #Lligadedebat

Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

L’IES Pare Vitòria II i l’IES Nou Derramador I guanyen la fase local de la #Lligadedebat

Data: 11/02/2017 18:16

Avui, el Club Diario Información i l’Edifici Innova de la Universitat Miguel Hernández han sigut els escenaris de l’última jornada de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de les universitats d’Alacant i Elx. Aquesta fase final s’ha desenvolupat entre 50 alumnes que conformen els deu equips adscrits a la Universitat d’Alacant i a la Universitat Miguel Hernández, que s’havien classificat en les dos jornades prèvies.

• Millors oradores: Irene Boronat -UA- i Carla Juan -UMH-.
• 21 equips amb 105 participants adscrits a les universitats d'Alacant i Elx han concorregut en la Lliga de Debat local.
• El 28, 29 i 30 d'abril se celebrarà la final absoluta de la competició a la Universitat Pompeu Fabra.

 

2017-02-11-photo-00004823.jpg

 

Les dues universitats ja tenen els dos equips que els representaran en la final absoluta de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat. L'IES Pare Vitòria d'Alcoi II i l'IES Nou Derramador I d'Ibi han guanyat la fase local de la Lliga, de manera que s'han classificat per participar en representació de la Universitat d'Alacant i la Universitat Miguel Hernández, respectivament, en el gran debat final, que se celebrarà a la Universitat Pompeu Fabra els dies 27, 28 i 29 d'abril de 2017. Aquesta última fase reunirà tots els grups vencedors procedents de territoris de parla catalana: la Franja de Ponent, País Valencià, Catalunya del Nord, Andorra, Catalunya, Sardenya i Illes Balears.

 

 nou_derramador_i.jpg

Els membres del tribunal han coincidit que aquests dos grups han sabut conjuminar el treball en equip, la presentació d'arguments sòlids, l'originalitat del discurs, el bon domini del tema de debat, la fluïdesa en l'oratòria, l'ordenació lògica de les idees, la recerca d'informació, l'adequació en cada intervenció, així com la correcció semàntica i formal, entre d'altres.

 

2017-02-11-photo-00004822.jpg 


A més, el jurat ha aprofitat aquesta última fase de la Lliga per fer menció de les dos joves que han destacat com a les millors oradores: Irene Boronat, alumna de l'IES Serra de Mariola, en la competició desenvolupada entre els grups adscrits a la Universitat d'Alacant, i Carla Juan, estudianta a l'IES Nou Derramador II, elegida entre tots els equips que han concorregut en la Lliga de la Universitat Miguel Hernández.
 

carla_juan.jpg 


Més d'un centenar d'alumnes procedents de 21 equips adscrits a les dues universitats han participat en aquesta edició de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, organitzada per Escola Valenciana, la Universitat d'Alacant, la Universitat Miguel Hernández i la Xarxa Vives.

 

 2017-02-11-photo-00004824.jpg


El jurat de la fase final de la UA ha estat format per la regidora d'Educació de l'Ajuntament d'Alacant, M. José Espuch; el regidor de Presidència de l'Ajuntament d'Alacant, Natxo Bellido; Mar Iglesias, Jesús Velasco, Abraham Esteve i Francesc Manel Antón. El tribunal de la competició desenvolupada a la UMH ha comptat amb la participació de M. Amparo Calabuig, Imma Garrigós i Sergi Lastao.
 

grups_umh_final.jpg 

 

 

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital