Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

L’IES Sivera Font i el Col·legi Parroquial Sant Josep representaran la UV i la UPV en la final absoluta de la #Lligadedebat a Barcelona

Data: 18/02/2017 19:23

El Centre cultural la Nau i el Paranimf de la Universitat Politècnica de València han acollit avui l’última jornada de la fase local de la Lliga de Debat a València, organitzada per Escola Valenciana i la Xarxa Vives. Aquesta fase final eliminatòria s’ha disputat entre 40 alumnes de vuit centres docents adscrits a la Universitat de València i a la Universitat Politècnica de València, els quals s’havien classificat en les tres jornades anteriors de la competició.

• El jurat ha considerat Arnau Antich -UV- i Lucía Francesc -UPV- com als millors oradors de l'edició.
• En total, 15 equips amb 75 participants adscrits a les dos universitats de València han concorregut en la Lliga de Debat local.
• El 28, 29 i 30 d'abril se celebrarà la final absoluta de la competició a la Universitat Pompeu Fabra. 

 

upv_3.jpg 

El jurat de la UPV, compost per Joan Cortés, Lluïsa Crespo, Francesc Balanzà i Sergi Linares, ha considerat l'IES Sivera Font com a guanyador de la Lliga de Debat, atesa la qualitat i el nivell dels oradors. Per la seua banda, els membres del tribunal de la UV, Vicent Moreno, Raquel Vanyó, Andreu Sentí i Isabel Vázquez, han establit que el Col·legi Parroquial Sant Josep mereixia guanyar la fase final de la Lliga de Debat a la UV. Els dos grups han sabut conjuminar el treball en equip, la presentació d'arguments sòlids, l'originalitat del discurs, el bon domini del tema de debat, la fluïdesa en l'oratòria, l'ordenació lògica de les idees, la recerca d'informació, l'adequació en cada intervenció, així com la correcció semàntica i formal, entre d'altres. A més, el jurat ha aprofitat aquesta última fase de la Lliga a València per fer menció de dos joves, Lucía Francesc -UPV-i Arnau Antich -UV-, que s'han destacat per la seua gran capacitat d'oratòria.
 

uv_2.jpg 

Les dues universitats de València ja tenen els dos equips que els representaran en la final absoluta de la Lliga de debat de Secundària i Batxillerat, que tindrà lloc a la Universitat Pompeu Fabra els dies 28, 29 i 30 d'abril. L'IES Sivera Fonts de Canals i el Col·legi Parroquial Sant Josep de Tavernes de la Valldigna representaran a la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València, respectivament, en l'última fase de la Lliga de Debat, que reunirà tots els grups vencedors procedents de territoris de parla catalana: la Franja de Ponent, País Valencià, Catalunya del Nord, Andorra, Catalunya, Sardenya i Illes Balears.
 

upv_5.jpg 

 

Fase final UPV

L'IES Pere Boïl de Manises, l'IES Rodrigo Botet de Manises, l'IES Sivera Font de Canals i el Col·legi Parroquial Sant Antoni Abat de Canals, havien de disputar la fase final de la Lliga de Debat de la UPV, però, per raons alienes a l'organització, aquest últim equip i l'IES Rodrigo Botet no han pogut assistir-hi. Així que el debat s'ha desenvolupat entre els dos grups restants. L'IES Sivera Font ha quedat campió de la Lliga i l'IES Pere Boïl ha obtingut la segona millor puntuació amb un resultat prou ajustat.

 

uv.jpg 

 

Fase final UV

Els grups que han participat en la final local de la Universitat de València han sigut l'IES les Porçons d'Aielo, el Col·legi Parroquial Sant Josep de Tavernes de la Valldigna, l'IES Abastos de València, el Col·legi María Auxiliadora d'Algemesí, l'IES la Masia de Museros i Florida Centre d'Educació Secundària de Catarroja.

upv_1.jpg 

75 alumnes procedents de 15 centres educatius adscrits a les dues universitats de València han participat en aquesta edició de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat.

 

 

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital