.: Escola Valenciana :. Notícies - Escola Valenciana celebrarà a Xàtiva la II Jornada de RadioEscola

Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Escola Valenciana celebrarà a Xàtiva la II Jornada de RadioEscola

Data: 21/02/2017 17:03

El dissabte 25 de febrer a les 9’30 hores la Casa de Cultura de Xàtiva acollirà el segon intercanvi d’experiències entre escoles que desenvolupen programes radiofònics. Amb aquesta iniciativa, Escola Valenciana pretén un doble objectiu: d’una banda, acostar les possibilitats pedagògiques que ofereix aquest mitjà per millorar les habilitats comunicatives de l’alumnat i, d’altra banda, tracta d’impulsar la xarxa de ràdios escolars.

• Aquesta jornada està reconeguda com a activitat formativa homologada per la Conselleria d'Educació, que expedirà el corresponent certificat d'assistència.

• La matrícula és gratuïta i es reservaran les places per ordre d'inscripció fins a completar l'aforament de la sala.

• Inscripcions #RadioEscola: https://goo.gl/forms/RuKqQjkEF0h5WEVQ2

La II Jornada de RadioEscola. La ràdio feta per alumnes concep la ràdio com una eina més de l'escola per a transformar i millorar la qualitat educativa, alhora que fomenta la comunicació més enllà de l'espai físic de l'aula i permet a l'alumnat crear projectes innovadors, portar a terme accions de cooperació i participació, treballar en equip, servir d'element cohesionador, planificar la programació, accedir al coneixement de les noves tecnologies de forma igualitària i crear nous elements informatius i culturals.

 

cartell_ii_jornada_radioescola_2017.jpg 

 

Programa de la II Jornada de RadioEscola

9h. Repartiment de materials.

 

9'30h. Benvinguda a càrrec del regidor de Política Lingüística a l'Ajuntament de Xàtiva, Alfred Boluda.
Salutacions del president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno; del director general de Política Educativa, Jaume Fullana, i de la professora de Periodisme de la UV, Lola Bañón.

9'35h. Ponència El paper de la ràdio en l'educació, a càrrec de Lola Bañón.

10'15h. Experiències radiofòniques de les escoles:

CEIP La Moreria de les Coves de Vinromà (la Plana Alta) amb la directora Elena Doñate.
CEIP Alfàs de Pedreguer (la Marina Alta) amb la directora Alícia Gilabert.
CEIP Antonio Machado de Torrent (l'Horta Sud) amb el professor de ràdio Àngel Mata.

11h. Picadeta.

11'30h. Extramurs: la xarxa de ràdios escolars:

CEIP Germans Ochando d'Almassora (la Plana Alta) amb el mestre Rafa Trenco.
CEIP La Comarcal de Picassent (l'Horta Sud) amb la professora Elena Gregori.
CEIP El Murtal de Benidorm (la Marina Baixa) amb la professora Mada Galiana.

12h. Ponència La importància de fer xarxa, a càrrec d'Ivan Esteve Besalduch, director de Ràdio Mislata i portaveu de la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes (XEMV).

12'15h. ACICOM: Associació de Ciutadania i Comunicació. Hi intervé el representant d'ACICOM i representant de Tirant de Veu, Francesc Fenollosa.

12'30h. Programa de ràdio en directe conduït pels xiquets del CEIP Jaume I de Catarroja, amb la participació d'El Murtal de Benidorm i CEIP Antonio Machado de Torrent.

13'15h. Intercanvi d'experiències: radioescoles novelles i veteranes.

 

Aquesta jornada ha estat reconeguda com a activitat formativa homologada per la Conselleria d'Educació, Innovació, Cultura i Esport, que expedirà el corresponent certificat d'assistència. La matrícula és gratuïta i es reservaran les places per ordre d'inscripció fins a completar l'aforament de la sala.

Estan convidats a participar tots els centres educatius, mestres, pares, mares, que vulguen compartir bones pràctiques docents i introduir les possibilitats de la ràdio per millorar la competència comunicativa i la qualitat educativa. Les persones interessades a assistir a la II Jornada de RadioEscola es poden inscriure en aquest enllaç: https://goo.gl/forms/RuKqQjkEF0h5WEVQ2

La II Jornada de RadioEscola ha sigut organitzada per Escola Valenciana amb el suport de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, i ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Xàtiva, l'Associació Ciutadania i Comunicació ACICOM i Grup CAPS.

 

Més informació:

• II Jornada de RadioEscola. La ràdio feta per alumnes.
• Dossier de la jornada

 

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital