Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Escola Valenciana: «El coneixement del valencià és el camí per assolir la igualtat lingüística»

Data: 27/02/2017 13:02

Arran de les últimes intervencions del PP contra el requisit lingüístic, l’entitat cívica ha volgut remarcar que «la proclamació d'Escola Valenciana del 2017 com l’any per la igualtat lingüística naix amb tres objectius fonamentals: servir d’eix per al retrobament entre dues llengües, crear ponts de convivència i esborrar els prejudicis que s’han cultivat des de la intoxicació política.»

• La diversitat lingüística i cultural del País Valencià és la pedra angular de la convivència ciutadana. 

Escola Valenciana ha criticat l'estratègia dels populars per tractar de «reeditar el conflicte lingüístic i provocar l'enfrontament entre valencians i valencianes com a recurs per amagar la deplorable gestió que van fer de les institucions valencianes i la corrupció política que els afona. Al PP no li interessa ni la llengua ni la cultura ni què pot passar amb un territori amb dues llengües oficials.» Per aquesta raó, el partit encapçalat per Isabel Bonig «pretén desestructurar i descohesionar el nostre país. Mentre nosaltres construïm un diàleg, oferim igualtat d'oportunitats a tota la ciutadania, el PP destrueix la comunicació.»

 2017_any_igualtat_linguistica.jpg

Per a Escola Valenciana la diversitat lingüística i cultural del País Valencià és «la pedra angular de la convivència ciutadana. És el nostre patrimoni i és el camí per aconseguir els nostres interessos col·lectius. Quan la ciutadania domine el valencià i el castellà de forma equilibrada, quan els valencians i les valencianes puguem comunicar-nos en les dues llengües a totes les administracions públiques, haurem assolit la igualtat lingüística. El coneixement del valencià és el vehicle per engegar un model social capaç de superar les diferències lingüístiques.»

 

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital