.: Escola Valenciana :. Notícies - Escola Valenciana commemora el Dia de les Dones amb la projecció gratuïta de ‘Sufragistes’ a l’Aragó Cinema de València

Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet

Escola Valenciana commemora el Dia de les Dones amb la projecció gratuïta de ‘Sufragistes’ a l’Aragó Cinema de València

Data: 28/02/2017 14:07

La CAPPEPV - Coordinadora d'Alumnes, Professorat, Pares i Mares per l'Ensenyament Públic en Valencià, la Coordinadora pel Valencià Horta Nord i el Guaix - Coordinadora pel Valencià de l'Horta Sud, conviden a la ciutadania al visionat de ‘Sufragistes’, el proper dilluns 6 de març a les 19’30 hores a l’Aragó Cinema. L’entrada és gratuïta, però es recomana reservar al telèfon 96 347 27 83 o bé al correu cinema@fev.org, perquè l’aforament està limitat a la capacitat de la sala.

•L'entrada és gratuïta, però l'aforament és limitat i cal reservar al telèfon 96 347 27 83 o bé al correu cinema@fev.org.

•9 poblacions participen de l'activitat ‘Coeduquem. Bastim la igualtat', que Escola Valenciana oferí als ajuntaments i als centres educatius amb motiu del Dia de les Dones.

•Aquesta activitat no caduca: Escola Valenciana ofereix cinema en valencià durant tot l'any a través dels seus Serveis Audiovisuals: cinema@fev.org. 

«Fomentar la cultura és fomentar l'educació en valors. Sota aquesta premissa, des d'Escola Valenciana hem organitzat la projecció de ‘Sufragistes' per commemorar el Dia de les Dones i fer visible la lluita d'aquestes dones per assolir la igualtat: el dret a vot en la Gran Bretanya de 1914», ha exposat la Coordinadora del Cinema d'Escola Valenciana, Laura Font.

Coeduquem. Bastim la igualtat', la iniciativa cultural que Escola Valenciana oferí als ajuntaments i als centres educatius amb motiu del Dia de les Dones, ha rebut una gran acceptació. Alacant, Bigastre, Alboraia, Mutxamel, Cocentaina, València, Biar, Tavernes Blanques i Xixona projectaran ‘Sufragistes' al llarg de la propera setmana.

 

sufragistes_projeccio_valencia.jpg 

 

Sinopsi ‘Sufragistes'

‘Sufragistes' és una pel·lícula de la cineasta Sarah Gavron amb un gran interés històric. Pren com a fil conductor la feminista Maud Watts, una jove explotada en una bugaderia des que era una xiqueta. A la vespra de la Primera Guerra Mundial sorgeix el moviment sufragista anglés, motivat per les infrahumanes condicions de treball que desenvolupaven els obrers i les obreres a les fàbriques. Les dones treballadores sofrien llarguíssimes hores de treball i sovint eren explotades sexualment per part dels patrons. És en aquest context en què un grup de dones, decidides i amb consciència de classe, comença a desenvolupar protestes pacífiques. Les seues protestes eren menyspreades pel poder polític, dominat pels homes, i per la societat en general, educada amb el masclisme i, per tant, no admetia com a legítimes les reivindicacions de les dones per participar en la vida política com a part integrant de la ciutadania. L'opressió femenina era tan forta que les sufragistes van haver de fer més contundents els seus actes de lluita per la igualtat.

 

Tràiler ‘Sufragistes'

https://www.youtube.com/watch?v=BSOwDMr6osk

 

Bastim la igualtat

Sota el títol ‘Bastim la igualtat', Escola Valenciana ha encetat la col·lecció ‘Coeduquem', una iniciativa que recollirà produccions audiovisuals amb un marcat caràcter social per sensibilitzar la ciutadania sobre les relacions humanes en condicions d'explotació i la lluita per assolir drets i llibertats. ‘Sufragistes' inicia aquest proposta cultural adreçada als ajuntaments i als instituts que, a més, inclou una guia didàctica per treballar a l'aula la importància d'aquest moment històric.

 

Més informació

• Serveis Audiovisuals d'Escola Valenciana 
• Consultar preu de les projeccions: cinema@fev.org / 96 347 27 83

 

 

 

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital