.: Escola Valenciana :. Notícies - A la Vall d'Albaida, les rabosetes ens presenten la XXII Trobada i l'IEVA rep el Premi Benicadell

Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet
10.Coord. de la Vall d'Albaida per la Defensa i Ús del valencià


covalba@fev.org


Adreça: C. Martínez Valls, 6, 2n, 6a Ontinyent

Persona de contacte: Josep Manel Andrés (president), Domènec Bargalló (tècnic)

Telèfon: 675 65 55 68

Fax: 96 238 94 59


Qui som?         

La Coordinadora de la Vall d'Albaida per la Defensa i Ús del valencià és una associació creada l'any 1988, any en què organitzem la primera Trobada d'escoles en valencià. Des d'aleshores ens hem consolidat i hem augmentat, any rere any, les nostres possibilitats d'actuació gràcies als nostres socis i sòcies.

La Coordinadora forma part d'Escola Valenciana- Federació d'associacions per la llengua i participa en l'organització de totes les activitats d'aquesta Federació.

Què volem?

Creiem que el valencià ha de ser una llengua útil i treballem per la plena normalització de la nostra llengua i la nostra cultura en tots el àmbits socials: educació, música, literatura, cultura, mitjans de comunicació, cinema...

 

 

A la Vall d'Albaida, les rabosetes ens presenten la XXII Trobada i l'IEVA rep el Premi Benicadell

Data: 16/03/2009 18:02

Les rabosetes fan un homenatge als mestres que han passat per l'escola de Llutxent mentre fan un recorregut per l'històric Monestir de Llutxent. Els arbres típics de les nostres terres i els seus fruits també hi són protagonistes. Després, l'IEVA rep el Premi Benicadell per la seua tasca en favor de la nostra llengua i cultura.

Després del treball dels mestres del claustre del CEIP Ausiàs March de Llutxent, del treball del cineasta Toni Canet amb alumnes i mestres, de les col·laboracions d'Almudena Canet i del recolzament de les escoles de Pinet i Benicolet, la Presentació de la XXII Trobada de la Vall d'Albaida ens va oferir un recorregut per l'històric monestir de Llutxent, on unes rabosetes, mentre fugien de les "forces obscures" van fer un homenatge als professors i professores que han passat per l'escola de Llutxent, i que per tant formen part de la seua història recent.

Arbres especials i fruits màgics, audiovisuals, teatre i música en un indret tan especial com aquest, amenitzaren la vesprada i ens presentaren la Trobada d'enguany, que se celebrarà el 4 d'abril a Llutxent. La comarca no va faltar a la cita i gent de tots el racons de la Vall s'arrimà a gaudir de l'espectacle.

Després de la Presentació i al mateix monestir, amb l'assistència d'unes 200 persones, va tindre lloc el sopar del XIV Premi Benicadell que organitza anualment la Coordinadora de la Vall d'Albaida per la Defensa i Ús del Valencià. Amb aquest guardó es vol premiar la promoció, ús i defensa de la cultura i la llengua del país. Enguany el premi s'ha concedit a l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida. Maria Josep Garcia, presidenta de l'IEVA, va mostrar-se molt agraïda i va afirmar que el guardó rebut, lluny de relaxar-los, els encoratjava a seguir en la seua tasca costosa, però necessària per a la cultura comarcal de la Vall d'Albaida.

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital