Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet
10.Coord. de la Vall d'Albaida per la Defensa i Ús del valencià


covalba@fev.org


Adreça: C. Martínez Valls, 6, 2n, 6a Ontinyent

Persona de contacte: Josep Manel Andrés (president), Domènec Bargalló (tècnic)

Telèfon: 675 65 55 68

Fax: 96 238 94 59


Qui som?         

La Coordinadora de la Vall d'Albaida per la Defensa i Ús del valencià és una associació creada l'any 1988, any en què organitzem la primera Trobada d'escoles en valencià. Des d'aleshores ens hem consolidat i hem augmentat, any rere any, les nostres possibilitats d'actuació gràcies als nostres socis i sòcies.

La Coordinadora forma part d'Escola Valenciana- Federació d'associacions per la llengua i participa en l'organització de totes les activitats d'aquesta Federació.

Què volem?

Creiem que el valencià ha de ser una llengua útil i treballem per la plena normalització de la nostra llengua i la nostra cultura en tots el àmbits socials: educació, música, literatura, cultura, mitjans de comunicació, cinema...

 

 

Gent de tots els racons de la Vall d'Albaida omplin els carres de Llutxent en la XXII Trobada d'escoles en valencià

Data: 06/04/2009 10:01

12.000 persones, al voltant de 70 tallers, exposicions i exhibicions de tot tipus, els Premis Sambori, concerts per a totes les edats i un sol esplèndid converteixen la XXII Trobada de la Vall d'Albaida en una jornada d'èxit, de diversió i de compromís.

 


Les festes per la llengua van arrancar dissabte a Llutxent. Unes 12.000 persones de la comarca participaren en una cercavila que va començar a primera hora de la vesprada i que va desembocar en l'espai destinat als 70 tallers organitzats pel centres educatius de la comarca i l'Espai del Llibre, que va comptar amb la presència d'escriptors i persones del món de la literatura com Joan Josep Soler Navarro, Reme Tomàs i Joan Olivares.

Empar Granell, presidenta de la Coordinadora de la Vall d'Albaida per la Defensa i Ús del valencià va destacar que "des d'Escola Valenciana s'ha fet una aposta molt important per la promoció de la lectura en la nostra llengua i prova d'això ha estat el repartiment de més de 10.000 vals de descompte entre l'alumnat de la comarca perquè tinguen l'hàbit de llegir i adquirisquen literatura en valencià".

Per la seua banda, Emili Gascó, membre d'Escola Valenciana, va destacar  en el seu parlament que "cal fer efectius els nostres drets lingüístics i poder viure amb normalitat en la nostra llengua". A més a més,  es va fer referència a la necessitat d'obrir les portes al plurilingüisme en l'ensenyament emprant com a llengua de base el valencià, ja que l'ensenyament en valencià és, ara per ara, l'únic que garanteix la competència lingüística en les dues llengües oficials del País Valencià, i ser bilingüe té de positiu aprendre amb major facilitat altres llengües com l'anglés.

En el marc de la Trobada es van lliurar també els premis Sambori comarcals amb l'actuació per als més menuts de Dani Miquel i la festa va acabar amb un concert de La Gira, on actuaren el grup de hip hop Rapsodes i The Skafeïnats.

Compartiu-ho:  


Altres imatges
Disseny web Avellana Digital