.: Escola Valenciana :. Notícies - Maig i juny, moment de visitar els centres educatius de la Vall d'Albaida

Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet
10.Coord. de la Vall d'Albaida per la Defensa i Ús del valencià


covalba@fev.org


Adreça: C. Martínez Valls, 6, 2n, 6a Ontinyent

Persona de contacte: Josep Manel Andrés (president), Domènec Bargalló (tècnic)

Telèfon: 675 65 55 68

Fax: 96 238 94 59


Qui som?         

La Coordinadora de la Vall d'Albaida per la Defensa i Ús del valencià és una associació creada l'any 1988, any en què organitzem la primera Trobada d'escoles en valencià. Des d'aleshores ens hem consolidat i hem augmentat, any rere any, les nostres possibilitats d'actuació gràcies als nostres socis i sòcies.

La Coordinadora forma part d'Escola Valenciana- Federació d'associacions per la llengua i participa en l'organització de totes les activitats d'aquesta Federació.

Què volem?

Creiem que el valencià ha de ser una llengua útil i treballem per la plena normalització de la nostra llengua i la nostra cultura en tots el àmbits socials: educació, música, literatura, cultura, mitjans de comunicació, cinema...

 

 

Maig i juny, moment de visitar els centres educatius de la Vall d'Albaida

Data: 08/06/2009 08:36

Després de les vacances de Pasqua i de tancar administrativament la XII Trobada, la Coordinadora va encetar el mes de maig un seguit de visites per totes les escoles i instituts de la comarca. L'objectiu d'aquestes visites no és altre que fer conéixer les noves propostes de la Coordinadora i d'Escola Valenciana.

Entre aquestes propostes cal destacar els cursos de valencià que organitza la Coordinadora en col·laboració amb les AMPA de les escoles o l'Acosta't al Territori, una iniciativa nova d'Escola Valenciana en què es proposen unes visites guiades per les nostres comarques i es crea una xarxa de centres acollidors per a facilitar la interacció entre les xiquetes i els xiquets valencians.

D'altra banda, també hem estat reflexionant i recollint impressions sobre la Trobada per tal de millorar la nostra festa per la llengua, alhora que hem demanat als centres que s'afilien a la Coordinadora com a forma d'establir una xarxa potent de centres i, paral·lelament, un recolzament a la Coordinadora en totes les seues propostes.

És destacable que arran d'aquestes visites als centres educatius hem aconseguit tancar la Trobada de l'any vinent. Ja sabeu que es farà a Alfarrasí, un poble amb una  escola, amb uns xiquets i xiquetes i amb uns pares i mares que, plens d'il·lusió i ganes, es preparen ja per obrir les portes de la seua localitat a tota la Vall d'Albaida.

Cal destacar també el fet que, tot i ser una camarca de pobles majoritàriament menuts, som una comarca referent en moltes de les propostes de la Coordinadora i d'Escola Valenciana i, en conseqüència, som una comarca referent en l'estima per la llengua. Són exemples d'açò fets com els següents: som la comarca amb més subscripcions a la col·lecció Arc de Sant martí del Sambori, tenim una vintena de centres afiliats a la Coordinadora, més de tres mil xiquets participaren en la campanya anual de Cinema a l'Escola (cinema en valencià), hem fet nou cursos de valencià per a pares i mares a l'Olleria, Bocairent, Ontinyent i Barxeta, tenim una altíssima participació, amb uns 7.000 escolars, en el concurs de literatura Sambori, etc.

 

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital