.: Escola Valenciana :. Notícies - El Concert de Falles enceta de nou La Gira d'Escola Valenciana

Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet
24.Reviscola


http://www.reviscola.cat

reviscola@fev.orgReviscola és una entitat de joves pertanyent a la Federació Escola Valenciana. És una associació juvenil que tracta de mobilitzar la gent jove de totes les comarques valencianes per dinamitzar la nostra llengua i cultura.

Reviscola naix amb força l'estiu de 2008 per treballar amb la ferma idea d'implicar els joves en la tasca de promoció lingüística, acció cívica i dignificació del poble valencià.

Algunes de les activitats on Reviscola participa són:

- La Gira: un dels escenaris més importants de la música en valencià a les nostres comarques.

- Oficina de Drets Lingüístics: assessorament per garantir els teus drets lingüístics.

- Voluntariat pel Valencià: converses amb persones que volen aprendre a parlar en valencià.

Des de Reviscola vos convidem a unir-vos i il·lusionar-vos amb nosaltres, a fer propostes i a creure en un País Valencià millor. El nostre país l'hem de construir des dels pobles i des de les comarques, l'hem de construir des de l'entusiasme de la gent jove.

Reviscolem la nostra llengua, reviscolem la nostra terra, reviscolem la nostra cultura!

 

 

El Concert de Falles enceta de nou La Gira d'Escola Valenciana

Data: 18/02/2015 23:14

Enguany, girarem amb l'Ovidi el dia 13 de març a l'Auditori de la Casa de la Cultura de Burjassot, a les 21h

  Comptat i debatut, la Casa de la cultura de Burjassot, de nou. Hauria de parlar ja amb Teresa per comprar l'entrada. El Terra o el Racó de la corbella? Deixaré que decidisca ella. Hauré de demanar als pares 8€, però pagarà la pena. Auxili anuncia que llançarà el dia 3 de març un nou tema, Smoking acaba de traure un nou disc. Encara recorde Zoo al Festivern i Vadebo a aquell concert d'Agres... Hòstia, tio! Girem amb l'Ovidi? No t'hi pots negar.
És necessari que avise Vicent i Enric. Han de saber-ho. Necessàriament. Nascuts al poble que té costeres i ponts, al poble de l'Ovidi que ha permés callar, i ha callat, durant tants anys com de gran va ser la seua figura. Similar al que passa amb Enric Valor a Castalla, sí. I tants d'altres, dissortadament. Mmm, calla! Ara ho recorde, una vegada vaig llegir... on era? Fuster desafiant... ostres, quina memòria! quin llibre era? Recorde que deia alguna cosa com ara: ''No hem vingut a aquest món -hi estàs d'acord, Ovidi?- per a rebre condecoracions oficials, ni ganes. Gratitud, doncs? Sí. I alhora, l'admiració (...) això no ho sabran valorar mai els sàtrapes de la política i de la cultura «oficials»: sàtrapes i sapastres. Però ja es fotran''.
Encara sort, pense, que encara formem part d'aquella fera ferotge. Aquella fera que es mou, la ciutadania que busca recuperar -sí, encara des de llavors ens calen recuperacions- els drets fonamentals d'expressió i manifestació de les nostres arrels. Què en pensaria ara Montllor, de nosaltres? ''Què deuria pensar de nosaltres, ciutadans d'arrels esqueixades, que havíem mig mort en una ciutat enorme i terriblement cansada?'' es preguntà Montserrat Roig. ''A les cançons ens ho diu''. Purament i plena. Ens ho diu, ens ho confessa i ens ho regala. Ens regala l'herència vestida del seu negre, el negre que l'acompanya a les vacances. Nosaltres, el negre que l'acompanyem a les vacances. Perquè ho volem -i ho podem- tot. Perquè vull, perquè vols, perquè vol, perquè volem, perquè voleu, i no perquè volen. Perquè volem, si més no, el pa sencer.

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital