El Voluntariat pel Valencià enceta de nou el curs a Torrent

El darrer dijous 24 de novembre, al Museu Comarcal de l’Horta Sud, presentàrem un nou curs del Voluntariat pel Valencià a Torrent. Aquest acte va comptar amb la presència de Dariana Groza, coordinadora del programa, Vicent Font, president del Guaix-Coordinadora pel Valencià de l’Horta Sud, la tècnica de Promoció i ús del Valencià, Anna Gascó, la regidora d’Educació Patricia Sáez i l’alcalde de Torrent, Jesús Ros. Juntament amb ells, Dani Miquel, El Cantacançons, va ser l’encarregat de musicar aquest acte en què es presentaren les quaranta parelles lingüístiques que participaran aquest any d’aquesta iniciativa. 

A més d’iniciar el curs i les parelles es va aprofitar per presentar també la nova campanya del Voluntariat pel Valencià, "Eres important, fes-te Voluntari Lingüístic", una campanya que tracta d’incrementar el nombre de parlants en valencià gràcies a la participació de voluntaris i aprenents en aquest programa. La nova imatge del Voluntariat pel Valencià fa valdre la tasca dels voluntaris i, alhora, tracta d’animar d’altres a participar-hi. A més aquesta campanya compta amb la imatge de voluntaris reals.  

Finalment, cal destacar el fet que Torrent no sols va ser un dels primers pobles en acollir el programa lingüístic d’Escola Valenciana sinó que, a més, és una de les localitats on més èxit té aquesta iniciativa que té per objectiu principal posar en contacte persones que parlen en valencià i que vulguen destinar una hora a la setmana a conversar amb persones que estan aprenent a parlar en valencià. A més de facilitar la conversa en valencià, el Voluntariat pretén consolidar la idea que el valencià és i ha de ser una llengua d’acollida.  

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb el suport de: