Associacions

Les entitats que formen part d'Escola Valenciana

Fes-te amic/ga

Amics i amigues d'Escola Valenciana

Targetes Escola valenciana

Informa't de com fer-les

Butlleti

Deixa'ns el teu e-mail i t'informarem de tot el que té a veure amb Escola Valenciana

Intranet
Oficina de drets lingüístics


www.fev.org

drets@fev.org


Adreça: Carrer Josep Grollo 91 València

Persona de contacte: Adrià Martí

Telèfon: 963472783


L'Oficina de Drets Lingüístics és un servei que Escola Valenciana posa a l'abast de tota la ciutadania valenciana per donar assessorament jurídic i facilitar informació a les persones a les quals se'ls nega el dret a viure en valencià, és a dir, a usar de forma natural i normalitzada la nostra llengua en qualsevol àmbit d'ús. 

 

Informe de Vulneració de Drets Lingüístics 2015 al País Valencià 

Volem que el valencià tinga presència als centres El Corte Inglés i les seues marques associades.

Data: 28/11/2011 12:35

El Corte Inglés té set centres al País Valencià i incomptables els que pertanyen a marques associades, demanem que en totes el valencià tinga la presència que es mereix com a llengua oficial que és.

El valencià és la llengua pròpia i oficial del País Valencià i ha de gaudir d'especial respecte i protecció per part de les Administracions Públiques. La Llei d'Ús i Ensenyament va possibilitar la presència del nostre idioma en l'àmbit públic -malgrat les clares deficiències- així com a l'escola. Ara bé, l'àmbit privat continua sent la gran assignatura pendent en quant a normalització lingüística. Només algunes messures com les subvencions per a establiments xicotets i mitjans, i la voluntat de les empreses han fet que hui el valencià estiga present en un nombre molt limitat de comerços i mitjanes superfícies. Altres, com El Corte Inglés, depén de la comarca en la qual s'hi trobe utilitza o no el valencià. Mentres a la Ciutat de València sí hi ha retolació en la nostra llengua, a Alacant no, i això que ja s'han dut a terme altres accions que pel moment no han tingut resposta positiva. Com que El Corte Inglés té set centres al País Valencià, i incomptables els que pertanyen a marques associades, demanem que en totes el valencià tinga la presència que es mereix com a llengua oficial que és.

 

Us deixem l'enllaç a la campanya actuable feta pel grup Sí al Valencià a Facebook

Compartiu-ho:  Disseny web Avellana Digital